2024/11/18     י"ז חשון התשפ"ה

יקב דרימיה מציג בצניעות אופיינית סהר 2018

דרימיה הוא סיפור של מפגשים.

הר ומדבר, אדם ואדמה, קרקע ושמים. זוהי בשורה טובה. התחלה חדשה. יצירה והגשמה DRIMIA הוא יקב ישראלי יוצא דופן, שנולד מתוך אהבה לאדמה ותשוקה ליין.

היקב הוקם בסוסיא תחת השם שוקק ב-2007 על ידי אלעד ונאוה מובשוביץ, והוא משלב בין מורשת בת שלושה דורות של חקלאים לבין חשיבה יצירתית וגישה חדשנית.

כרמי היקב ממוקמים בחבל יתיר אשר באזור ספר המדבר בתנאי אקלים אופטימאליים, בגבהים של 882 מ' ו-800 מ' מעל פני הים, דבר התורם לאיכות הפירות ולטעמם המשובח.

הענבים נקטפים ומטופלים ביקב בהקפדה יתרה, תוך שמירה על איכות הסביבה, והם מהווים חומר גלם מובחר ליצירת מגוון יינות, ביניהם: קברנה סוביניון, שיראז, מרלו ופטי ורדו. בכל שנה אנו מייצרים כ-12,000 בקבוקים, המשווקים בארץ ובעולם, בשתי סדרות – סדרת הבסיס וסדרת הפרימיום שלנו-סְפָר. כל היינות שלנו כשרים.

סהר 2018

הרכב זני: 50% מרלו 45% קברנה סוביניון 5% קריניאן.

דבר היינן: לגייס את אותה ענווה שחסרה לנו כדי להפיק יין טוב שלא מתיימר, לא מתחנף ולא מתאמץ להוכיח. ממש כמו הירח שנמצא תמיד מסביב ומאיר את דרכם של ההולכים בחושך.

אחוז אלכוהול: 14%.

כרם: מרלו סוסיא (780 מ'), קברנה סוביניון סוסיא (790 מ') קריניאן מצפה יאיר (883 מ').

מועד הבציר: ספטמבר 2018

תהליך הייצור: מועד הבציר נקבע תוך רצון להגיע להבשלה פנולוגית עם שמירה על חומצה טבעית מהפרי במחצית הראשונה של ספטמבר.

תסיסות של 8-10 ימים בטמפ' של עד 24 מעלות ללא השריות, סחיטה עדינה ויישון בחביות אשר מרביתן לא חדשות 12 חודשים. זאת מתוך רצון להגיע ליין נעים ונגיש.

מחיר: 90 ש"ח.

כשרות: בד"ץ בית יוסף, O.U , בד"ץ אונגר ורבנות מקומית.

לעמוד היקב