יקב דלתון הינו יקב משפחתי בבעלות משפחת הרוני
אשר נוסד בשנת 1995 בהמשך לעליית המשפחה לישראל. היקב, המציין השנה 20 להיווסדו, ממוקם במרום הגליל ונמנה על היקבים המובילים בישראל. יקב דלתון מייצר את יינותיו מכרמים בגליל העליון, הנמצאים בבעלותו (ESTATE WINERY). לאחר שבשנים האחרונות השקיע היקב משאבים רבים בטיפוח כרמיו הם כיום מהטובים ביותר בארץ. שילוב הכרמים והענבים האיכותיים עם הטרוואר, הנמנה על אחד מהאזורים הטובים בישראל לגידול גפנים, לצד ייצור היין במתקני היקב המודרנים והחדשניים – מוביל לתוצאה של היצע יינות משובחים, אשר זוכים בשנים האחרונות להערכה הולכת וגדלה. יינן היקב הינו גיא אשל, בוגר ייננות באוניברסיטה קליפורניה - דייויס. מרכז המבקרים המשודרג של היקב, פתוח מידי יום (למעט שבתות) לקהל הרחב ומציע סיור, הסברים וטעימות.
סדרת אסטייט
יינות דלתון חולקים מקום ותרבות משותפים. הם פרי עמלם של אנשי יקב דלתון, ומבטאים את מלוא הכבוד שאנו רוחשים לכרמים שלנו ולטעמם הטבעי של פירותיהם. אנ מחויבים לשאיפה מתמדת לקיימות בכרמים, ומקפידים על התערבות מעטה ככל האפשר בתהליך הייצור. בכך, אנו מבטיחים שבכל לגימה נשמר טעמו הפירותי והעדין, כפי שאמור להיות.
יין הוא עונג. קחו לכם רגע… התמסרו להנאה.
פומה בלאן
הכרם
פומה בלאן מכיל סוביניון בלאן מכרם אלקוש, מכרם ספסופה , כרם בן זמרה וכרם תל פארס. כל חלקה נבצרה בבציר ידני ותססה בנפרד על מנת לשמר את האיכות הארומטית והחומצות הרגישות לחמצן.
תהליך הייצור
סוביניון פומה מורכב מכמה שיטות ייננות. חלק מהיין מותסס בתסיסה ספונטנית בחביות עץ אלון צרפתי מובחרות בנפח של 225 ליטר ולאחר מכן מיושן על שמריו למשך של כ 6 חודשים. חלק מהמיץ מותסס במיכלי נירוסטה בתסיסה קרה ומתקבל יין ארומטי מאוד ובעל גוף קל יחסית. לאחר השלמת תקופת ההתבגרות של כל אחד מהמרכיבים נעשה הבלנד הסופי. זהו הינו אחד מהיינות הוותיקים והאהובים ביותר של יקב דלתון וידוע בניחוח ה"עשן" העדין שמתקבל מהתיישנות על השמרים בחביות אלון.
פרסים
מדליית ארד – Israel Wine Awards 2018
מדליית זהב – Israel Wine Awards 2017
מדליית ארד – Decanter 2018
הולך מצוין עם:
גורמה עוף דגים פסטה גבינה ירקות מסיבה מסעדה.
רשמי טעימות
על האף עולים ניחוחות של ליצ'י, מלון ומעט אשכוליות המאוזנים על ידי ניחוח מעושן קל מהחבית. בפה היין הוא מעוגל בעל חומציות מאזנת עדינה ושפע של טעמי פירות.
המלצות הגשה
יין זה מתאים במיוחד לשתייה עם מנות פיקנטיות ואף חריפות בסגנון המטבח התאילנדי וההודי. כמו כן הוא מתאים לשתייה עם עוף בגריל ועם דגים מעושנים.
פטיט סירה
רקע
זן הפטיט סירה, נקרא גם כן דוריף, מקורו מצרפת ובארצנו הסתגל כזן ענבים הנהנה מן האקלים הים תיכוני. יין זה הינו יין עמוק ופירותי, בעל חמיצות נמוכה יחסית, צבע סגול כהה והינו מרוכז מכל הבחינות – טעם, צבע, וארומה.
הכרם
הכרם נמצא באזור שפלת יהודה במושב קדרון – סמוך למושבה גדרה. הכרם ניטע בשנת 2000. על מנת לקבל את מירב האיכות מחלקה זו הקפדנו לשמור על רמת יבול נמוכה ביחס לזן ולעשות דילולים חוזרים ונשנים לאורך השנה. בנוסף חילקנו את הכרם ל- 3 תת חלקות והקפדנו לגדל כל אחת מהן באופן המתאים לה.
תהליך הייצור
הענבים רוסקו והותססו על הקליפות במשך שישה ימים אחרי שנסחטו. עם סיום התסיסה המלולקטית עבר היין להתיישנות בחביות אמריקאיות למשך 12 חודשים. פטיט סירה היה ונשאר מהיינות האהובים שלנו. המאמץ הגדול לטפח כרם מחוץ לגבולות הגליל מוכיח את עצמו ואנו מאוד גאים בתוצאות.
הולך מצוין עם:
גורמה המבורגר סטייק עוף דגים פסטה גבינה פיצה שוקולד מריר מסיבה מסעדה.
פרסים
פטיט סירה 2016: ציון 91 – Wine Enthusiast
רשמי טעימות
זהו יין מאוד בשרני ומרוכז. נהדר לאילו שאינם אוהבים יינות חומציים מדי.
המלצות הגשה
היין מאוד מתאים ללוות גריל איכותי, צלי ושתייה חברתית. גבינות מתאימות הינם: גאודה הולנדית מיושנת, צ'דר חד או פרמזן מיושן.
כשרות
יינות דלתון כשרים למהדרין וכשרים לפסח.
היינות הם תחת השגחה של הרבנות של מרום הגליל, הרב יוסף אלמשעלי; בית דין יורה דעה, הרב שלמה מחפוד; הרב מרדכי אונגר ממונסי ניו יורק, וה OU של ארה"ב.