מדליית זהב ראשונה ליין לבן, בתחרות בינלאומית DWWA
בתחרות דקנטר היוקרתית בלונדון Decanter World Wine Awards לשנת 2016 זכה יקב מדבר במדליית זהב בעבור יין הויונייה.
זו הפעם הראשונה שיין לבן ישראלי, זוכה במדליית זהב בטעימה בינלאומית חשובה זו, המנוהלת בידי דקנטר ירחון שעיסוקו ביין ואלכוהול ומופץ ב 90 מדינות בעולם, ודיגיטאלית גם כן. התחרות נחשבת כיום לחשובה בעולם.
תהליך הטעימה בתחרות מורכב ורב שלבי. 240 שופטים מומחים טועמים באופן עיוור כ- 16,000 יינות, שנשלחים לתחרות מכל קצוות העולם. בסופו של דבר, לאחר כל הטעימות, החליטו הטועמים/שופטים שהיין מהמדבר הוא מהטובים ביותר ב 2016 בעולם, והחליטו להעניק מדליית זהב ליין, וציון 95. התחרות DWWA נערכת מאז שנת 2004 , מאז ועד היום זכו במדליית זהב 4 יינות ישראלים.
יין הויונייה זכה במדליית הזהב בטעימת אשכול הזהב 2015.
היין נעשה ביקב בערד, מענבי ויונייה, כרם יחידני, ברמת הנגב הגבוהה 800 מ' מעל לגובה פני הים, סמוך למצפה רמון בחוות ננה. ביקב מדבר חוזרים ומדגישים, שהיובש המוחלט במדבר מחד, ומשטר ההשקיה המוקפד מאידך, ההבדלים החדים בטמפרטורת יום/לילה חורף/קיץ, קרינת השמש, המינראליות האזורית של הלס הלובי וסלעי הגיר, משטר הריסוסים הדליל ביותר, כל אלה שומרים על רעננותו ומורכבותו הטבעית של הענב ובאים לידי ביטוי ביין, באופן מובהק ושונה מאזורי היין האחרים בישראל, בכל יינות היקב לבנים ואדומים כאחד.
ביקב מדבר, זיהו מתחילת הדרך שנת 2002, את הפוטנציאל הטמון בגפנים שורדות במדבר. היקב מייצר יינות לבנים אדומים ורוזה. בציר 2016 יניב כמצופה כ 50000 בקבוקי יין מעולה.
בנגב הקרקע מצויה בשפע, מזג האוויר הראוי, אנשים טובים שרוצים רוצים לחיות בו, רק את המים צריך להביא מהצפון. ההערכה הבינלאומית הנוכחית, היא נדבך נוסף להערכה המקצועית בארץ, וצריך שתהיה אבן דרך נוספת, לפיתוח המדבר גם כאזור יין.
יין במדבר זה מה שאנחנו עושים !
שם היין: ויונייה 2014
סוג היין: לבן יבש
הכרם: כרם מצפה רמון נחל צין
קרקע: לס אלוביאלי , קרקע גירית כ 35%
הרכב זני: ויונייה 100%
אלכוהול: 14%
צוות הייננים: מיטל דמרי, ייעוץ דורון רב הון
יין לבן יבש עוצמתי בעל נפח ועושר טעמים המלווים בחומצה טבעית גבוהה ומאוזנת. בעל צבע זהוב, פירותיות עזה העטופה בטעמי עץ עדינים, ארומות וטעמי משמש מנגו, הדרים, פירות טרופיים ותיבול עדין.
גוף בינוני עד מלא עם סיומת ארוכה. הענבים נבצרו בחודש אוגוסט ועברו תסיסה ארוכה וקרה במשך כארבעה שבועות. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר לתסיסה שנייה – התסיסה המלולאקטית.
כ 12% מהיין הותסס והתבגר על שמריו בחביות עץ אלון חדשות.