2024/11/24     כ"ג חשון התשפ"ה

פרשת פינחס תשע"ח, יקב נחלה, קברנה סוביניון.

caba13

פרשת פינחס תשע"ח, יקב נחלה, קברנה סוביניון 2013

לשני אנשים במקרא קראו 'פינחס', האחד היה צדיק והוא מופיע בפרשה שלנו, והשני היה בנו של עלי הכהן, שגם הוא לא היה כל כך שלילי כמו שזה נראה מתוך פשוטם של מקראות, חז"ל מלמדים עליו זכות, ואומרים: "האומר: בני עלי חטאו, טועה"! (שבת נה/ב). כלומר: הם לא היו כל כך בסדר, אבל לא רשעים, חס וחלילה.

יש הבדל מהותי בין השמות של שניהם, 'פינחס' מהפרשה שלנו כתוב עם י', ו'פנחס' בן עלי כתוב בלי י'.

לא כאן המקום והזמן להסביר את משמעותן של האותיות (המקור הוא שבת קד/א). אבל מה שנוגע לנו הוא, שהאות פ' היא 'פֶּה' הגבול שבין הַפְּנִים לבין החוץ, כמו פה של אדם, או של חבית ומערה. האות נ' מופיעה לראשונה בתורה במילה 'נפש', והיא מסמלת נאמנות, כלומר: זה התפקיד האנושי. האות ח' מופיעה לראשונה במילה 'חושך', והיא מסמלת החטאת מטרה [פיספוס]. האחרונה היא האות ס' שמופיעה בתורה במילה 'ויסגור' =סגור, כפי שהאות בעצמה סגורה מכל צדדיה. אל ארבע אותיות אלה הצטרפה האות י', שהיא רוחנית וקשורה לעולם הבא. כאשר משבצים אותה בין פ' =גבול, לבין נ' =נפש, הרי שהיא מעניקה נאמנות ויושר. ל'פנחס' השני שלא היתה י', אחרי האותיות פ' נ' הגיעה אצלו האות ח' =חושך, ואחר כך ס' =סגירה, וזה עשה את השם שיהיה לא כל כך טוב.

הנושא הזה ארוך ומורכב, אבל הבאתי אותו, כי במילה 'יין' נמצאת האות י' לפני האות נ', בדיוק כמו אצל פינחס הצדיק.

זה מלמד על זהירות שכבר ראינו בשבוע שעבר. האות י' הרוחנית נקשרת אל נ' שזה נפש, ואם זה נעשה נכון ובמידה, זה עשוי להביא תועלת וברכה מרובה.

השבוע טעמתי יינות של 'יקב נחלה' יקב קטן שמייצר ומגדל את ענביו באלון מורה ליד שכם, המקום מצויין לגידול ענבים ומרגישים את זה ביין.

שתיתי קברנה סוביניון 2013 יין עשיר בצבע ובטעם עם סיומת עדינה וארוכה.
חבל שאין ממנו יותר, אבל אולי יש להשיג את הקברנה 2016

מחירו סביבות ה80 ₪.

לחיים ושבת שלום
שרגא

לעמוד היקב