יקב טפרברג, אינספייר, פמיטאז'
בפרשת השבוע מסופר שבעקבות הגלות, תהפוך הארץ לשממה, וכולה תהיה "גפרית ומלח שרפה כל ארצה, לא תזרע ולא תצמח, ולא יעלה בה כל עשב, כמהפכת סדום ועמורה אדמה וצבויים, אשר הפך ה' באפו ובחמתו" (דברים כט/כב).
אם כל הארץ הייתה גפרית ומלח במשך אלפים שנות גלות, אנו לא היינו אמורים למצוא כאן שום דבר, מכל הברכה שהייתה לאבותינו, בשעה שהם גרו בארץ הקודש.
אבל העובדות הן, שהקב"ה השאיר פינות שבהן הגפרית והמלח לא כילו את הברכה הקדמונית של הארץ.
לכן יכולים אנו למצוא בצלעות ההרים של הגליל ושל הרי יהודה והדרום, זנים מעניינים של גפן, שבאופן עקרוני נראה ממש בר, אבל בטיפול לא רב, לא מסובך ולא מורכב, אפשר להוציא ממנו יין, לא רק מאד מעניינים, אלא בעיקר מאד עמידים לתנאי האקלים והאדמה של ארץ ישראל.
לעת עתה עדיין אין כורמים ויקבים רבים שהרימו את הכפפה, לא בגלל שהענבים אינם מוצלחים, אלא בגלל שהציבור כבר התרגל לכל מיני שמות צרפתיים, 'מרלו', 'קברנה' וכדומה.
באוניברסיטת אריאל יש יקב אקדמאי בשם "מרום אריאל", שבו מבודדים עוד ועוד זנים ארץ ישראליים ותיקים ומובהקים, ויש להם שם יותר מ60 זנים ישראליים יחודיים! כמה מהם כבר ניתן למצוא מבוקבקים.
לדוגמא מזן הישראלי "דבוקי" כמה יקבים עושים יין, אבל זה אומר, שבעוד כמה שנים יהיו לנו כאן עוד הרבה יינות 'צברים' מעניינים. זה לא שהיום חסר משהו, אבל אנו חיים לעת עתה על 'יבוא', ועוד מעט נוכל להתחיל לייצא לעולם דברים שיאירו את עיניהם.
גם על זה צריכים אנו לבקש: "שנה טובה", למרות שלכל אחד ואחד מאתנו יש דברים פי אלף יותר חשובים, זה לא אומר שבגלל זה מותר לנו לשכוח דברים אחרים.
בשבוע הבא נספר לכם איזה יין כדאי לפתוח לכבוד השנה החדשה.
עכשיו נספר עם איזה יין נעשה "מלווה מלכה" ונפרד משנת תשע"ז
יין פמיטאז' מסדרת 'אינספייר' של "יקב טפרברג" יין לבן שחציו מענבי דבוקי והחצי השני סוביניון בלאן וגוורצטרמינרץ. יין נעים וטוב לשתיה, יין מצויין לימי הקיץ. מחיר 70 ₪ כשרות בד"ץ העדה החרדית.
לחיים ושבת שלום