2024/11/24     כ"ג חשון התשפ"ה

פרשת ויחי תשע"ז, יקב קטלב, נס הרים.

katlav nesharim12יקב קטלב, נס הרים 2012

בברכת יעקב לבניו הוא מברך את יהודה, ואומר: "אוסרי לגפן עירה, ולשורקה בני אתונו; כיבס ביין לבושו, ובדם ענבים סותה. חכלילי עינים, מיין; ולבן-שינים, מחלב".
מסביר רש"י: נתנבא על ארץ יהודה שתהא מושכת יין כמעיין, איש יהודה יאסור לגפן עייר אחד ויטעננו מגפן אחת, ובהמשך, "כבס ביין", כל זה לשון רבוי יין.
כאשר יעקב אבינו אמר, שארץ יהודה תהיה מושכת יין כמעיין, זו נבואה, כי בימיו לא היו בארץ כמעט אנשים, ובטח שכרמים לא היו, רוב אנשי אזור דרום יהודה, היו נוודים עם גמלים וצאן, ואפילו שיח ענבים בודד מאחורי הבית לצל, הם לא שתלו!
כרם קטן יכול להיות לכל משפחה שתוקעת יתד באיזשהו מקום, בין אם הוא מתאים ליין ובין אם לא. על דוגמא כזו אומרים חז"ל: "רוצה אדם בקב שלו, מתשעה קבין של חברו", הוא אוהב את אשכול הענבים שצמח בגינתו, ולא בודק אם הוא יותר טוב ויפה מענבים במקום אחר. אם הוא יעשה ממנו יין, הרי שזה יהיה לתצרוכת ביתית בלבד.
אבל יעקב מתאר תעשייה וכמות מסחרית, זה יכול להיות רק היכן שהקרקע מניבה יבול משובח, ויש הרבה קונים לתוצרת.
היום רואים אנו עין בעין את התגשמות הנבואה. רק בשנים האחרונות התחילו לגלות את הטרואר הנפלא של כל איזור יהודה וירושלים, ובהמשך דרומה למדבר.
בהתאם לאדמה הטובה, גדלים שם גפנים נהדרים ויין נפלא, שמקבל פרסים בכל תחרות _ קטנה כגדולה. זה מסביר כמובן את הפריחה של עשרות היקבים שצצים ללא הרף, כפטריות אחרי הגשם, והכרמים שמלבלבים בכל חלקת אדמה באיזור זה.
בטרם אספר על מה בחרתי לכתוב השבוע, עלי עוד לציין שמעתה והלאה, במקום לחפש את המקום המתאים בשטח, אפשר לחפש בתורה, זה יותר קל, והרבה יותר יעיל.
הפעם בחרתי לכתוב על יין בשם "נס הרים", שנעשה ביקב שנמצא; איך לא? בישוב "נס הרים".
"יקב קטלב", שכמובן עושה את כל היינות שלו מענבים הגדלים באיזור זה, שמושך יין כמעיין.

"נס הרים" 2012 – היין עשוי מבלנד 50% מרלו ו50% פטי ורדו, ממסך מעניין ושונה, צבע אדום עמוק, גוף בינוני עד מלא, מעט חבית, פירותי, וטעם שנמשך לאורך זמן. היין התיישן כ-24 חודשים בחביות עץ אלון. 14.5% אלכוהול. 120 ₪.

(כתבה על יקב קטלב)

לחיים ושבת שלום

שרגא

לעמוד היקב