2024/11/27     כ"ו חשון התשפ"ה

יקב עמק האלה מזמין אתכם למרכז המבקרים

במהלך חגי תשרי ומזמין אתכם

לחוויה ייחודית של טעמים וניחוחות...

תמונות: אייל גוטמן

יקב עמק האלה שמח להזמין אתכם למרכז המבקרים שלנו במהלך חגי תשרי שבפתח, לחוויה מסעירת חושים של טעימות יין רחבות ממגוון היינות של היקב, מלוות בהסברים חווייתיים על אזור עמק האלה, הכרמים שלנו, אופן הכנת היין והייחודיות של היקב. האירוח כולל בייגלה, זיתים וכן עמדת קפה ותה להתרעננות.

ובמהלך חול המועד סוכות יתקיימו סדנאות טעימת יין כל שעה עגולה. קבוצה אחרונה בשעה .15:00

אורך הביקור כ 45 דקות. שעות פעילות המרכז א-ה 09:00-16:00

הביקורים ביקב מתאימים הן לאנשים פרטיים שרוצים להכיר את עולם היין והן לקבוצות מאורגנות שמחפשות חוויה ייחודית ורב חושית. הביקורים בשפות עברית ואנגלית

המחיר: 50 ₪  לאדם לביקור ולקבוצות קיימות הנחות מיוחדות.

הביקור כולל: 5 סוגי טעימות של מגוון יינות היקב, בליווי זיתים בייגלה ועמדת קפה.

ובתוספת תשלום של 35 שח לאדם, ניתן לקבל ארוחת גבינות בוטיק מפנקת

עם לחמי מחמצת, פלטת ירקות, זיתים ושמן זית.

יש לתאם מראש את הביקור מראש לפרטים נוספים: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

בטלפון: 02-9994885

הכרם 

יקב עמק האלה הנו בין היקבים היחידים בישראל אשר מחזיק בבעלותו המלאה כרמים, ומייצר יינות פרימיום מענבים שגדלו בכרמי היקב. בבעלות היקב 650 דונם של כרמים,

וצוות היקב בחר את החלקות המתאימות ואת הזנים שיינטעו בכל חלקה, ואחראי לכל תהליך הגידול ולקביעת רגע הבציר. השליטה המלאה מאפשרת ליקב לייצר יין באיכות גבוהה ואחידה, שנה אחר שנה הענבים הם חומר הגלם של היקב, ואיכותם קובעת את איכות היין. לכן מוקדשת תשומת לב והקפדה מיוחדת לטיפול בגפנים. היקב שולט בכל הפרמטרים המשפיעים על הכרם - עלווה, כמות מים, קרקע, הדליה ועוד. כל אלה משפיעים על כמות היבול, מרכיב משמעותי ביותר באיכות העינב: יבול גדול מדי פוגע בעוצמת הפרי ובמאפייני הזן, אך גם יבול קטן מדי אינו רצוי. הסוד הוא במציאת האיזון הנכון, הטיפול בכרמים נעשה בשיטות המשלבות מסורת ארוכת שנים שהובאה מכרמי אירופה, וטכנולוגיות חדשניות המבטיחות את איכות העינב. מאמץ רב מושקע במניעת חדירה של כימיקלים מזיקים לקרקע, באמצעות דישון בחומרים טבעיים כמו קומפוסט ושימוש בשיטות הדברה ביולוגיות מתקדמות.

שלושה אזורי גידול

עמק האלה נבחר לאחר מסע חיפושים ממושך. האזור מצטיין בקרקע חרסיתית מאווררת, בעלת ניקוז טוב ועשירה במינרלים, ויש בו גיוון נופי המאפשר גידול זנים שונים בבתי גידול (terroir) שונים. האקלים מתאפיין בלילות קרירים, בקרים לחים וערפיליים, וחום מתון גם בחודשי הקיץ, תנאים אידיאליים לגפן.
ברשות היקב שתי חלקות כרם בהיקף של כ-550 דונם, כל אחת עם מאפייני נוף וקרקע ייחודים משלה.

כרם אדרת

שטחו כ-350 דונם. נטוע בגובה 350-400 מ' בגבעות עדולם, בין אדרת, גבעת ישעיהו וצפרירים. מתאפיין בגיוון טופוגרפי וקרקע בעלת תכולת גיר משתנה, היוצרים בתי גידול אידיאליים להפקת ענבים איכותיים, תורמים לבריאות העינב ועוצמת הפרי, ולהשגת המאפיינים הקלאסיים של הזן ושל האזור
זנים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, סירה, פטיט סירה ושרדונה.

כרם נס הרים

כרם בן כ-200 דונם בגובה 700 מ', למרגלות מושב נס הרים בהרי יהודה. מצטיין בקרקע עמוקה בעלת מרקם חרסיתי, תכולת גיר גבוהה ומליחות נמוכה. הגובה והקרקע מתאימים לגידול זני יין מפונקים יותר
זנים: קברנה פרנק, מרלו, סמיון, מלבק, פטי ורדו, סוביניון בלאן, שרדונה ופינו נואר.

2תהליך ייצור היין

הבציר מהווה שלב קריטי בייצור היין, ולכן יש להקפיד על כל פרט בתהליך. קביעת יום הבציר, שעת הבציר, הדרך שבה הוא מתבצע והזמן שחולף עד שהענבים מגיעים ליקב, מיקומו של היקב נבחר בגלל קרבתו לאזורי הגידול, על מנת לאפשר מעקב צמוד וקיצור הזמן  שבין הבציר להגעה אל היקב. ביקב עמק האלה מקפידים על בציר ידני המתבצע בשעות הלילה, לשמירה על שלמות הפרי ואיכותו.

התסיסה

אשכולות הענבים מגיעים אל היקב באשמורת ראשונה. לאחר מיון ידני נוסף, הענבים מועברים לתחילת תהליך התסיסה למיכלי הנירוסטה או החבית. היבול מכל חלקה נקלט במיכל נפרד. מיכלי התסיסה המשוכללים של היקב, מאפשרים עיבוד של כמויות משתנות, בקרה ופיקוח צמוד על התהליך. כך נאגר ידע מעמיק על כל חלקה ותכונותיה הייחודיות. בשלב התסיסה מעכלים השמרים הטבעיים שעל ציפת העינב את הסוכר שנמצא בתירוש הענבים, ומייצרים ממנו אלכוהול.

היישון

עם סיום תהליך התסיסה, היין מועבר ליישון בחביות עץ, הנמשך בין 12 ל-18 חודשים. היישון מתבצע בחדרי יישון מאווררים וקרירים, עם בקרה מתמדת של הטמפרטורה והלחות. מרבית יינות היקב מיושנים בחביות עץ אלון צרפתי ומיעוטם בחביות עץ אלון אמריקאי בעל טעמי עץ מודגשים יותר.

הבלנד

עם תום תהליך היישון, מתחיל הערבוב הסופי (blend), שבו מרכיבה הייננית תמהיל מדויק מעשרות החביות, שלכל אחת מהן מאפיינים ייחודיים משלה, להשגת הצבע, הטעם והניחוח של היין. זהו תהליך אישי וקפדני שדורש הרבה ריכוז וידע, בשילוב קצת קסם אלכימאי. בסוף התהליך נקבע טעמו הייחודי של היין, שעוד ימשיך להעמיק ולהתבגר בבקבוק.

יקב עמק האלה שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי. מאז הקמתו בשנת 1998 שמים ביקב דגש על ייחודו של אזור עמק האלה ועל מיצוי כל איכויות הקרקע. היקב נחשב לאחד היקבים המתקדמים והאיכותיים ביותר בישראל, ומייצר כ -350 אלף בקבוקים בשנה, חלקם לשוק המקומי וחלקם ליצוא.

לעמוד היקב

34