על היקב |
יקב עמק האלה שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי.
מומחים מובילים בתחום לקחו חלק פעיל בתכנון ובהקמת יקבי עמק האלה, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות אך מבלי לוותר על שיטות היצור המסורתיות שהוכיחו את עצמן. ניסיון עשיר וראיה עתידית נשזרו יחד במטרה ליצור יין משובח וכשר.
קרבת הכרמים ליקב מאפשרת העברה מהירה של הענבים מייד בתום הבציר אל מיכלי התסיסה. הדבר חשוב לשליטה על שלבי התסיסה הראשונים ומהווה דוגמה נוספת לגישה הבלתי מתפשרת של יקבי עמק האלה בתהליך ייצור היין.
כל בקבוק יין ממוספר במספר סידורי המסמן את מקור הענבים בכרם ואת המחויבות של יקבי עמק האלה לאיכות היין. בכל יין מתאפיינים: בחירת החלקה, השבחה גנטית של הגפנים, כיוון שתילת השורות, שיטות התמיכה, גובה הגפן, הצללה, אופן דילול הפרי, שמירה על תנאים אופטימאליים בכל שלב ושלב, בציר ידני ולילי, בחירת ציוד ייצור כגון מיכלי תסיסה, מערכות בקרה עדכניות, חביות יישון מעץ אלון צרפתי ולבסוף החלטה קפדנית על סוג השעם לפקק החותם את בקבוק היין, וכמובן השקעת מחשבה רבה באריזה יוקרתית ומכבדת.
היקב נחשב לאחד המתקדמים והאיכותיים ביותר בישראל, ומייצר כ -400 אלף בקבוקים בשנה, כולם יינות פרימיום איכותיים מתיישנים. כ-20% מהתפוקה מופנים לייצוא לארה"ב, אירופה ויפן.
יקבי עמק האלה מייצרים יינות אדומים מזני מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פינו נואר, פטיט סירה וסירה. ביינות הלבנים קצר היקב הצלחות בזני שרדונה, סוביניון בלאן, ויונייה, סמיון ומוסקט. |