2024/10/15     י"ג תשרי התשפ"ה

בציר פרק ו'

 

יומנו של יינן

צוהר לעולם עשיית היין

כתב: אלעד מובשוביץ יקב דרימיה

בציר מיוחד ושני אורחים חמודים.

אז אחרי הפסקה נחמדה ונעימה בראש השנה זמן לחזור לעבודה.

השבוע בצרנו את החלקה האהובה עלינו. קברנה סובניון- כרם מצפה יאיר.

חלקה שבחרנו להדלות בשיטת 'גביע'. אז למה באמת?

זה אחרת, מעניין ומיוחד אז ברור שנאהב את זה...

ועוד יתרונות... ריכוז בבקשה...

zviה'גביע' שיטת גידול מסורתית בה הגפן מעוצבת בדומה לעצי פרי, הגזע מתפצל בגובה 60 ס"מ למספר זרועות ויוצר מראה של גביע.

(זאת לעומת השיטה המסחרית הנפוצה ה-vsp בה הגזע מתפצל לשני בדים אופקיים שמהם צומחים הזמורות) 

פיזור הזמורות יוצר צל חלקי ומאפשר לאור לחדור בצורה שווה ומאוזנת.

בנוסף המרחק של הזמורות מהגזע שווה ולכן ההתעוררות שווה ואחידה.

זו החלקה שמביאה את הענבים הכי טובים לסדרת SFAR שלנו.

ולקינוח פגשנו 2 צבאים חמודים שבאו לטייל ליד הכרם. רואים אותם?

חתימה טובה לכולם. ושנה טובה ומתוקה!