על היקב
יקב כישור שוכן על רכס ההר העולה מחופי הגליל המערבי, בתוך כפר כישורית, ביתם לחיים של כ-170 בוגרים עם צרכים מיוחדים. היקב והכרם, הינם ענף תעסוקתי בכפר (אחד מתוך 12 ענפים) וחברי הכפר שותפים לעשייה ולעבודה ביקב ובכרם.
הכרמים ניטעו ב-2007, הבציר הראשון ב-2010. תחילה הופקו 8,000 בק' וכיום מייצר היקב כ-60 אלף בקבוקים.
את הכרמים ואת היקב, הקים היינן והכורם ריצ'ארד דיוויס, ויחד עמו, מסייע ומייעץ איתי להט.
בכרם גדלים 11 זנים, על פני 100 דונמים.
אדומים: ק. סוביניון, ק. פרנק, מרלו, פטי ורדו, סירה, גרנאש ומורבדר. לבנים: סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג ושרדונה.
ועכשיו לשלושת המומלצים לחג הפסח מתוך מגוון היינות
כישור לבן 2019
זני ענבים –סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג
אזור גידול - כרמי יקב כישור מהווים אזור גידול ייחודי הנהנה משילוב בין שני אזורי האקלים המרכיבים אותו, השפעת הים התיכון ממערב אחד והגליל העליון ממזרח.
תהליך ייצור - בציר מוקדם המאפשר את שמירת הרעננות והאופי מלא הפרי של היין. תוך שמירה מיטבית על מאפייני כל אחד מהזנים.
תיאור היין – יין יבש, עדין וקל לשתיה, מאופיין בפרחוניות הדרים ופרי שופע. חמיצות מרעננת וסיומת רכה.
כוהל- 14% מחיר- 85 ₪
כישור אדום 2017
זני ענבים – קברנה פרנק, פטי ורדו,מרלו
אזור גידול - כרמי יקב כישור מהווים אזור גידול ייחודי הנהנה משילוב בין שני אזורי האקלים המרכיבים אותו, השפעת הים התיכון ממערב אחד והגליל העליון ממזרח.
תהליך ייצור - בציר מעט מוקדם בכדי לשמור על רעננות פרי מקסימאלית.
כל זן נבצר בנפרד ועבר השריה קרה ותסיסה בטמפרטורה נמוכה לשמירת מאפייני הפרי. היין עבר יישון של כשנה בחביות אלון ישנות ולאחר מכן אוחדו היינות לבלנד הסופי.
תיאור היין – יין בעל צבע אדום עז. אף עוצמתי המדגיש פירות אדומים ותבלינים, גוף מלא, טאנין מוצק ועגול, והסיומת פירותית וארוכה.
כוהל- 14.5% מחיר- 85 ₪
כרם מצודת תפן 2016
זני ענבים – קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטי ורדו
אזור גידול - כרמי יקב כישור – כרם מצודת תפן מהווה אזור גידול ייחודי הנהנה משילוב בין שני אזורי האקלים המרכיבים אותו, השפעת הים התיכון ממערב אחד והגליל העליון ממזרח.
כרם מצודת תפן – הכרם נטוע למרגלות ההר בו שוכנת מצודת פתן. מקור השם תפן הוא בערבית ומשמעותו מבול או טייפון. הכרם זוכה למקרו אקלים ייחודי בזכות גובהו היחסי לאזור ומיקומו המהווה את קו החיבור בין שני אזורים, הגליל המערבי והגליל העליון.
תהליך ייצור - לאחר בציר ידני סלקטיבי, עובר כל זן תסיסה בסיומה מתבגר ומשתבח בחביות למשך 18 חודשים. בסופם תורם כל זן את חלקו לבלנד הסופי ולמורכבותו של היין.
תיאור היין – יין אדום מורכב ושופע. בלנד בורדו מלא נוכחות ועומק, משלב ניחוח פרי צעיר ומודגש, יחד עם תיבול ים תיכוני ירקרק ונעים. חמיצות נעימה וסיומת ארוכה ושופעת פרי.
כוהל- 14.5% מחיר- 140 ₪