שנה טובה מתחילה עם יין משובח!
ריחות השנה החדשה כבר בפתח
רגע לפני שחגי תשרי כבר כאן, אנו מתחילים להתכונן לארוחת החג עם יינות איכותיים שישדרגו כל שולחן חג
תקופת החגים זהו זמן משפחתי וארוחות חג הן זמן נהדר למפגש חם, נעים וטעים עם משפחה וחברים, כוסית יין תשדרג את האווירה לחגיגה של ממש.
כולם יתחילו את השנה עם יין אך מביני עניין ייקחו את האהבה ליין רמה אחת מעל ויגישו את היין המתאים ביותר למנה.
לפניכם ההמלצות של היקב הוותיק ביותר בישראל, לחיים!
המלצת יקב טפרברג לחג:
רוזה אסנס בציר 2017
קברנה סובניון אסנס 2014
רוזה אסנס 2017
סדרה : ESSENCE שנת בציר: 2017 הרכב זני: 50% גראנש נואר , 50% ברברה
מקור הענבים: חלקות מובחרות בעמק אילון, אשר עברו מספר דילולי אשכולות על מנת למקסם את האיכויות של כל זן.
בציר: מכני בשעות הלילה.
נתוני בציר ממוצעים : בריקס: 23.5 חומצה [ג/ל]: 6.2 pH: 3.35
תהליך ייצור היין:
ענבי הגראנש נואר והברברה נבצרו במועדים שונים עם הגעת כל זן להבשלה מלאה.
בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הבוקר המוקדמות כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין את חימצון הטעמים והארומות המצויים בענבים.
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי מספר שעות על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן, על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ, באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן, המאפשר להעביר את המיץ הנקי – מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-22 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב החליט על היחס הסופי של שני הזנים המרכיבים את היין.
תיאור היין: היין מתאפיין בצבע סמוק, באף עשיר בארומות של פירות אדומים וצעירים, בפה בעל חמיצות מאוזנת, בגוף תומך ורענן וברכות נעימה.
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:12.4 pH: 3.2 חומציות [ג/ל]: 6.4
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
הצעת הגשה: מומלץ להגיש בטמפרטורה של 8 מעלות לצד קרפצ'ו
מחיר מומלץ לצרכן : 75 ₪
קברנה סוביניון אסנס 2014
סדרה : ESSENCE שנת בציר : 2014 הרכב זני : 100% ענבי קברנה סוביניון
נתוני בציר ממוצעים : בריקס : 25.8 חומצה ג/ל] : 5.6 pH : 3.55
מקור הענבים :ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה. הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים . הכרם נטוע על גבי כנה מתונה . הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים , בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות .
תהליך ייצור היין :
ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שמונה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ
אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק ואף המשיך להתבגר למשך 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.
תיאור היין : צבע היין אדום עד שחור, באף עולות ארומות עשירות של פירות יער שחורים ,נגיעות של קקאו, קפה, ומעט אדמה עם עץ אלון אלגנטי.
בפה היין מאוזן ,עגול עשיר מאוד ובעל מבנה מלא ועוצמתי ,הטאנינים רכים ומוצקים והסיומת ארוכה וחלקה...ץ
הרי והעץ. יין מורכב, בעל
אנליזת היין :
סוכר: יבש כהל [ב-%] : 14.7 pH : 3.62 חומציות [ג/ל] : 6.6
לשתייה החל מ : הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
הצעת הגשה : מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות לצד תבשילי קדרה עשירים
מחיר מומלץ לצרכן : 100 ₪