עונת הקיץ מזוהה עם משקאות קרים, מצננים וקלילים.
הרוזה, הוא יין אשר נעשה מענבים אדומים בשיטת עשייה של יין לבן, מה שנותן לו גוון ורוד צלול והופך אותו ליין קליל ומלא אווירה אשר מוגש קר ומתאים לעונת הקיץ החמה ולאוכל ים תיכוני.
רוזה אסנס 2017
סדרה : ESSENCE שנת בציר: 2017 הרכב זני: 50% גראנש נואר , 50% ברברה
מקור הענבים: חלקות מובחרות בעמק אילון, אשר עברו מספר דילולי אשכולות על מנת למקסם את האיכויות של כל זן.
בציר: מכני בשעות הלילה.
נתוני בציר ממוצעים : בריקס: 23.5 חומצה [ג/ל]: 6.2 pH: 3.35
תהליך ייצור היין:
ענבי הגראנש נואר והברברה נבצרו במועדים שונים עם הגעת כל זן להבשלה מלאה.
בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הבוקר המוקדמות כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין את חימצון הטעמים והארומות המצויים בענבים.
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי מספר שעות על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן, על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ, באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן, המאפשר להעביר את המיץ הנקי – מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-22 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב החליט על היחס הסופי של שני הזנים המרכיבים את היין.
תיאור היין: היין מתאפיין בצבע סמוק, באף עשיר בארומות של פירות אדומים וצעירים, בפה בעל חמיצות מאוזנת, בגוף תומך ורענן וברכות נעימה.
אנליזת היין: סוכר: יבש כהל [ב-%]:12.4 pH: 3.2 חומציות [ג/ל]: 6.4
לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק
הצעת הגשה: קיש כרישה וסלמון או פיצה אנטיפסטי עם ביצה באמצע.