המגזין הכלכלי הבינלאומי וורלד פייננס -World Finance (לונדון) בחר ביקב פסגות כ"יקב הטוב ביותר בישראל"
כחלק מהתהליך בחר המגזין ב- 14 "מדינות יינן", כאשר ישראל אחת מהן, ובאמצעות פאנל שופטים מקצועי אשר טעם את היין וערך מחקר הכולל ניתוח מעמיק ומקיף הכולל בחינת קטגוריות שונות כגון: איכות היין, מגוון המוצרים, שיטות ייצור, קצב גידול, עיצוב המוצרים, שיווק, פיתוח עסקי, ניהול העסק, נתח השוק, חדשנות טכנולוגית ועוד.
זהו כבוד גדול למדינת ישראל בכלל וליקב פסגות בפרט כאשר "ישראל" מוגדרת באופן רשמי ובינלאומי כמדינת יין המייצרת יין איכותי ברמה גבוהה.
במיוחד בימים אלה, כאשר חוגגת מדינת ישראל 70 שנה אנו שמחים וגאים להיות חלק מתהליך זה ולייצג את ישראל בכבוד בחלק מענף עסקי - כלכלי זה.
להלן קישור לכתבה כפי שהתפרסמה במגזין, כולל הידיעה שהפיץ המגזין לעיתונות הבינלאומית
https://www.worldfinance.com/markets/inspiring-israels-fine-wine-renaissance
World Finance press release:
Psagot Winery overcomes the Earth’s elements to produce award-winning wine
LONDON - In a country with a hot climate, minimal rainfall and a shortage of indigenous wine grapes, setting up a vineyard in Israel doesn’t necessarily scream “success story”. Psagot Winery, however, has overcome all these challenges to rejuvenate the ancient tradition of Israeli winemaking, thereby making it a true competitor against its Mediterranean rivals.
With a location near an excavated 2,000-year-old winery, Psagot Winery’s founder Yaakov Berg was keen to reawaken the ancient status that Israel once held. But due to a lack of indigenous grapes, he had to cultivate imported French varieties such as Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay and Sauvignon Blanc. The hard work eventually paid off, with a growing customer base worldwide. This year, moreover, Psagot Winery was included in the World Finance Fine Wine Report 2018 and received the award for Best Wine Producer in Israel, 2018.
The heat was particularly testing for Berg and his team of winemakers. In hot climates, sugar levels rise rapidly, so grapes that are collected at peak ripeness result in a high alcohol wine. While an early harvest produces a moderate alcohol level, the crop is not yet ripe enough. Fortunately, Berg found a solution – Psagot Winery picks crops multiple times a year in smaller batches in order to produce a balanced, elegant red wine.
Given that local consumers rarely drink the produce, and mainly use it for sacramental purposes instead, 65 percent of Psagot’s wine is exported. Now an established international player, Psagot Winery is focusing on its long-term plans of expanding its portfolio to include white wine and sparkling wine.
To find out more about Psagot Winery’s story, check out an exclusive article by Ya’acov Oryah, winemaker at Psagot Winery, in the latest edition of World Financemagazine, available in print, on tablet and online now:
World News Media is a leading publisher of quality financial and business magazines, which enjoys a global distribution network that includes subscriber lists of prominent decision-makers around the world.