זנים קדומים
זנים מקומיים מהם ככל הנראה ייצרו יינות לפני מאות ואלפי שנים, אשר עדויות לכך יש עוד מתקופת המקרא והגמרא. בתקופת שלטון האימפריה העות'מאנית בארץ ישראל, נאסר ייצור אלכוהול ותעשיית היין המקומית קפאה על שמריה.
זני ענבים לייצור יין החלו להיכחד ורק מספר זנים מצומצם שהתאים גם לגידול כענבי מאכל שרד. יקב רקנאטי גאה להיות היקב הראשון שייצר יין זני מהזן הקדום מראווי ולהמשיך להיות נושא הדגל של חידוש ויצירה מקומית אותנטית כאשר התווסף גם הביתוני.
ביתוני
כרם: חברון (שיטת גידול גביע ופרגולה 'סוכה חברונית')
זן: ביתוני, קרקעות: טרה רוסה וגיר, גובה: 850 מטר מעל פני הים.
ייננות: בציר ידני וסלקטיבי, תסיסה באשכולות שלמים, סחיטה עדינה, 12 חודשי יישון בחביות אלון צרפתי גדולות.
רשמי טעימה: ליין ארומה פרחונית עדינה, עם מינרליות מובחנת ובשומת של ורדים, דובדבנים אדומים ותבלון ים תיכוני.
בציר 2021: חורף עם משקעים ומנות קור מעל הממוצע, ולאחריו אביב וקיץ מתונים, הובילו לבציר איכותי עם הבשלה אופטימלית וליצירת יין עם מאפיין זני פרחוני, אקזוטי וייחודי.
מחיר מומלץ לצרכן: 105 ₪
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fresh&Young
סדרת יינות אלו מביאה לידי ביטוי היבט מרכזי בסגנון היינני של יקב רקנאטי. יינות צעירים, בעלי מאפייני פרי טהורים, חמיצות רעננה וארומטיות מהפנטת. יינות נהדרים לשתייה AS IS, וגם לליווי קולינרי של מטבח ים תיכוני צעיר ותוסס.
גרי דה מרסלאן
כרמים : כרם תל-פארס וכרם קדמת צבי, רמת הגולן. זן : מרסלאן. קרקע : בזלתית אבנית. גובה : 500-750 מטר מעל פני הים.
ייננות : בציר ידני סלקטיבי, סחיטה עדינה של אשכולות שלמים, תסיסה ויישון בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה.
רשמי טעימה : ליין שפע ארומות פריחה ופירות גלעין לבנים, עם מעטפת מבושמת של הדריות עדינה.
בציר 2022 : חורף גשום וקר הוביל לעונת גידול עם אחידות יפה בגפנים ויבול גבוה מהממוצע אשר דרש התייחסות וטיפולי דילול במטרה לשמר את האיכות. עיתוי הבציר בטמפרטורות נוחות ופוטנציאל הרעננות שנשמר, הובילו ליין פרחוני, עדין והרמוני באופן יוצא דופן.
מחיר מומלץ לצרכן: 109 ₪