2024/11/17     ט"ז חשון התשפ"ה

יקבי ירושלים ממליצים לחגי תשרי תשפ"ב

אדום וורוד

רוזה, פרימיום  – 2020

הבציר: עונת גידול שהתאפיינה בחורף עם ריבוי מנות קור, כמויות הגשם היו גבוהות מהממוצע הרב שנתי ב – 50%. האביב היה מתון יחסית ללא אירועי שרב משמעותיים וגם ראשית הקיץ הייתה מתונה, חודש ספטמבר היה חם מהממוצע באופן ניכר. ההשקיה החלה מאוחר עקב ריבוי הגשמים בתקופת החורף והצימוח היה אחיד ומאוזן. המפתח להצלחה בבציר היה טמון בתזמון בציר מדויק, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ואופייניים. 

מאפייני יין: יין רוזה יבש, שהופק מענבי פינו נואר מהאזור הגבוה של השומרון. לאחר השריה קצרה על הקליפות, נסחטו הענבים בצורה עדינה והיין תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת

האופי הארומאטי של הענבים. היין בעל גוון ורוד בהיר וארומות של תות, פטל, ופריחת הדרים. היין בעל גוף בינוני וחומציות מאוזנת.

נתוני יין: אלכוהול – 11.0%. PH – 3.28. TA – 6.2 (g/l). RS –יבש.

התאמה לאוכל: היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון צלוי, קרפצ'יו לוקוס וירקות בגריל עם גבינת פטה. 

מחיר: 65 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

פטי וורדו, רזרב (כרם יחידני) – 2018

הבציר: חורף חמים ולאחריו אביב שהקדים, הביאו להתעוררות מוקדמת של הגפנים. הבציר החל מוקדם בעשרה ימים מהממוצע. הקיץ היה נח והתנאים במהלך הבציר היו מצוינים בלא אירועים אקלימים חריגים, היבול היה נמוך מהממוצע והדבר הביא ליצירת יינות עמוקים ומורכבים. 

מאפייני יין: יין אדום יבש, שהופק מענבי פטיט וורדו מכרם יחידני בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור - אוכמניות, לקריץ ועור. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

נתוני יין: אלכוהול – 13.0%. PH – 3.7. TA – 5.4 (g/l). RS – יבש.

התאמה לאוכל: היין ילווה היטב בשרים צלויים ובעיקר אומצות,  בשר ציד ותבשילי קדרה עשירים.

מחיר: 130 ₪

המגזין היוקרתי דקנטר, העניק ליין רזרב פטי ורדו, כרם יחידני, את מדליית הזהב והציון 96

את היינות ניתן להשיג במגוון חנויות ברחבי הארץ. כל יינות היקב כשרים למהדרין לכל ימות השנה

כשרות: רבנות מהדרין ירושלים, בד"צ בית יוסף,בד"צ מנצסטר, OU, ועד רבני חב"ד.

לעמוד היקב