רזרב, אדום וקינוח חדש
פרנק מרלו רזרב
הענבים נבצרו בבציר לילי, ידני וסלקטיבי כל זן בנפרד, בעת הבשלתו האופטימלית.
התירוש עבר השריה קרה למשך שבעה ימים ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה של 23-26 מעלות, למיצוי הארומות האופייניות לזנים אלו ולביטוי מרבי של אזור הגידול.
הזנים התיישנו בנפרד 6 חודשים, עורבבו והתיישנו יחד במשך 8 חודשים נוספים, בחביות עץ אלון צרפתי לצורך התבגרותו העדינה והשבחתו של היין.
לפני הבקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו הייחודיים.
אחוז אלכוהול: 13%
זמן התיישנות: 14 חודשים
הרכב זני: קברנה פרנק ומרלו
כרם: מטע, הרי יהודה
סוג אדמה: טרה רוסה על גיר
גובה: 700 מטר
תיאור היין:
ארומה: פטל, פלפל ירוק ופרי אדום.
טעם: פירות אדומים ושחורים, עשבי תיבל
סיומת: ארוכה ומתובלת
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ויוניה קינוח 2018
ויוניה קינוח 2018 הינו יין קינוח בבציר מאוחר, העשוי מ- 100% ענבי ויוניה, עשיר ופרחוני .
הענבים נבצרו בבציר ידני מכרם ויוניה בחרמונית, בגובה 950 מטר מעל פני הים והובלו בקירור ליקב. עם הגעתם מויינו באופן ידני ומבוקר .
הענבים נסחטו באשכולות שלמים בתהליך מוגן ומוקפד והועברו לתסיסה בחביות עץ אלון הונגריות חדשות בנפח 225 ליטר.
בתום תהליך התסיסה המשיך היין להתיישן בחביות למשך 12 חודשים נוספים.
אחוז אלכוהול : 13%
זמן התיישנות: 12 חודשים
הרכב זני: ויוניה
כרם: חרמונית
סוג אדמה: בזלתית
גובה: 950 מטר
תיאור היין:
ארומה: פרי הדר, פירות גלעיניים ותבלינים ים תיכוניים
טעם: תפוזים בשלים, משמש מיובש
סיומת: עשירה ארוכה ומתקתקה
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סדרת רזרב
סדרת הרזרב מורכבת מיינות פרימיום מזנים קלאסיים, המגיעים ממיטב הכרמים בישראל.
היינות מתיישנים 12-20 חודשים בחביות עץ אלון ותקופה נוספת בבקבוק.
סדרת הרזרב של יקב טוליפ זכתה בציונים מכובדים וניקוד גבוה ממבקרי יין בינלאומיים.
היא מעניקה חוויות שתייה איכותית ומרגשת.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
יקב טוליפ נולד מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה גדולה לאנשים. היקב מייצר יינות איכותיים, ייחודיים ומרגשים, הנמכרים
ברחבי ישראל ובמדינות רבות בעולם.
משפחת יצחקי בחרה בשנת 2003 להקים את היקב בכפר תקווה ישוב קהילתי למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים על מנת לשלב בין חזון הכפר לתשוקת המשפחה לייצר יין
שילוב מופלא זה הוליד מודל מרגש וראשון בעולם יקב בוטיק חברתי. כיום מעסיק היקב את חברי הכפר בתחומו ונותן להם פלטפורמה להשתלבות בשוק העבודה כאחד האדם.
"אנו מאמינים שתוויות שמים על יין ולא על אנשים".