יומנו של יינן
צוהר לעולם עשיית היין
כתב: אלעד מובשוביץ יקב דרימיה
"תוסס כאן"
אחרי שסחטנו את הענבים,
הורדנו את הטמפ' של התירוש ל-3 מעלות
ונתנו למשקעים לשקוע במשך יומיים.
ואז שפייה, שפירושו, להעביר את התירוש הצלול
למיכל אחר ללא המשקעים שבתחתית.
מוסיפים שמרים שמפרקים את הסוכר
והופכים אותו לאלכוהול ו-CO2.
הסבר:
תסיסה זה תהליך פירוק.
שבמקרה שלנו יוצא ממנו משהו נפלא ללא ספק,
סוביניון בלאן עם ריחות רעננים.
כשהיינו ילדים ושכחנו פרי בתיק
אז מה שקורה לו בשקית זו תסיסה.
בטבע, החומר האורגני תוסס, מתפרק והופך לדשן מזין.
גם בהתפתחות שלנו כאנשים להיות יותר טובים
תהליכי תסיסה פירוק ושינוי מפעילים בנו כוחות
להיות במקום יותר טוב.
"לא שוקטים על השמרים"