מסעדת הרברט סמואל, ריץ קרלטון הרצליה, משיקה לראשונה יינות:
יין לבן "HERZLIYA 2017" בשיתוף עם יקב מאיה
ויין אדום "HERZLIYA 2016"בשיתוף עם יקב טוליפ
היין הלבן משלב ענבי מרסן מהגלבוע וענבי פרנץ' קולומבר מגפנים בוגרות באזור בנימינה. ליין ארומות פירותיות ורעננות גוף קל עד בינוני וסיומת חמצמצה מרירה ונעימה. כאמור פרי שיתוף פעולה של הרברט סמואל ויקב מאיה. מומלץ להגשה ב 6-8 מעלות. מחיר: 189 ₪ לבקבוק.
היין האדום משלב ענבי שיראז, קברנה פרנק ומרלו. היין בעל גוף מלא, ארומות של סיגליות, ופירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא, רענן ופירותי. בעל טאנינים עדינים ופיקנטיים וסיומת ארוכה ונהדרת. גם היין האדום הינו פרי שיתוף פעולה של הרברט סמואל הפעם עם יקב טוליפ. מומלץ להגשה ב 17-18 מעלות. מחיר: 208 ₪ לבקבוק.
במסגרת אירועי דרך הגפנים של מסעדת "הרברט סמואל", ריץ קרלטון הרצליה, לאורך השנה, שהוקדשו לשנת ה-70 של המדינה, ערכה המסעדה ערבי קונספט מיוחדים, אשר נתנו את מרכז הבמה לחבלי היין השונים של ישראל. בהתאם לרוח המסעדה, שחרתה על דגלה את המקומי והעילי, גם בסדרת הערבים המיוחדת התמקד צוות המסעדה בעושר המאפיין את חלקיה השונים של הארץ.
ערבי הקונספט המושתתים על שיתוף פעולה עם יקבים מובילים בישראל, עסקו בהוקרה לחבלי הארץ השונים והייחוד של כל חבל ארץ, בהתייחסות לחומרי הגלם והתוצרת המקומית ובעיקר ליצרני הבוטיק, לטעמים וטכניקות הבישול וכמובן - ליינות המאפיינים כל חבל וחבל.
לדברי מור כהן, שף מסעדת הרברט סמואל: "הערבים הללו היוו את הקרקע להולדת היינות שלנו בשיתוף פעולה עם שני היקבים מאיה וטוליפ. ובדומה למסעדות יוקרה נחשבות בעולם פיתחנו את היינות שיהוו ליווי מושלם למנות המוגשות במסעדה."
את היינות ניתן לקנות במסעדה בלבד.