2024/11/24     כ"ג חשון התשפ"ה

Sommelier 2017

 

התערוכה המקצועית של ענף היין והמסעדות תתקיים בהיכל התרבות בפעם ה-13

בהיכל התרבות בת"א ומארחת על פני 3000 מ"ר מגוון גדול ומסקרן של יקבים ויבואני יין. בתערוכה המיועדת לקהל המקצועי, יוצגו מאות מותגי יין מהארץ ומהעולם לצד החידושים בעולם היין, מגוון ארונות יין ומוצרים נלווים ביניהם Coravin - אחד ממוצרי היין החדשניים המאפשר לשתות כוסות של יינות יוקרתיים מבלי לפתוח את הבקבוק ואיכותם נשמרת לאורך זמן. כמו כן, לראשונה בתערוכה, מתחם סדנאות של בית הספר הבינלאומי ליין WSET וכן חלוקת 'פרסי היין של המסעדות'.

המבקרים בתערוכת 2017 Sommelier יוכלו לטעום ממגוון מותגי היין - בהם יינות שיוצגו ויושקו לראשונה בתערוכה ולהתרשם מהחידושים בתחום.

אז מה מחכה לנו בתערוכת 2017 Sommelier: יינות ישראלים חדשים, יינות מזני ענבים ייחודיים, יינות בינלאומיים ביניהם לראשונה יינות בלקניים, מוצרים חדשניים לעולם היין, סאקה מיפן וגם תזקיקים ישראלים איכותיים ומסקרנים.

אורחי התערוכה יוכלו לטעום ולחוות את מיטב החידושים בחוד החנית של תרבות היין ביניהם:

יינות ישראלים:


יקב תבור:

יציג יינות חדשים ומסקרנים המגיעים מהכרמים האקולוגיים של היקב ברחבי הארץ. בינהם טנאט – כרם שיפון – יין הטנאט הראשון בישראל המגיע מכרם היקב בתל שיפון. מרסלאן – כרם רבדים – מרסלאן זני מכרם יחיד בהרי יהודה. כן יוצג יין הדגל מלכיה, שנבחר זו השנה השנייה ברציפות לאירוע הגאלה השנתי של מגזין Wine Spectator וזכה בהכרה כ"אחד מהיינות הטובים בעולם", וכן תהיה חשיפה ראשונה של היינות הלבנים מבציר 2016.

יקב רמת הגולן:

מציגים כמה יינות מעניינים, בין הבולטים שבהם: ירדן 2T 2013 שנוצר משני זני ענבים פורטוגזיים קלאסיים, טוריגה נסיונל (59%) וטינטה קאו (41%), המפורסמים בפורטוגל ביצירת יינות מצוינים מעמק הדואורו (Douro). יין נוסף שיוצג: הייטסווין 2015 (בסגנון האייס-ווין הגרמני) אשכולות שלמים ומאד בשלים נבצרו ידנית, ובהגיעם ליקב הוקפאו בטמפרטורה של 12- מעלות צלסיוס למשך חודש ימים. לאחר מכן, נסחטו האשכולות הקפואים בעדינות ובאיטיות, עד לקבלת מיץ מרוכז ועשיר מאוד, אשר תסס לאיטו במשך מספר חודשים.

יקב בנימינה:

יקבי בנימינה יציגו במסגרת תערוכת סומלייה יינות חדשים מסדרת "אבני החושן" היוקרתית של היקב אשר כוללת שני סיגל וינארד חדשים וייחודיים שיוצאים במהדורה מוגבלת לכבוד חגיגות העשור של סדרת "אבני החושן" ועוד בצירים חדשים בסדרה. כמו כן, יוצגו בתערוכה גם יינות ה- Bbox של היקב.

יקב רקנאטי:

יציגו דוכן שהוא בר יין, בו אנשים יוכלו לשבת ולטעום יין באווירה נינוחה. היקב יציג בתערוכה את הסדרה הים תיכונית עם בצירים חדשים דוגמת קריניאן ריזרב 2015, גרי דה מרסלאן 2015. בנוסף יקיימו פעמיים ביום, סדנאות יינן של יינות מתיישנים מיוחדים מהיקב, בהדרכת היינן קובי ארביב ואחת לשעתיים יפתחו יינות מארכיון היקב לדוגמא קריניאן 2009, ק.סובניון ריזרב 2011.

יקב דלתון:

יציגו את היינות החדשים - עלמה אייבורי 2015 - בלנד גלילי לבן, עלמה כרימזון 2013 - בלנד בורדלזי, עלמה סקרלט 2013- בלנד ים תיכוני- כולם יינות ישראלים מקומיים המבטאים בצורה הטובה ביותר את הטרואר הגלילי של יקב דלתון.

יקב תשבי:

יציגו את כל סדרת הסינגל ויניארד של היקב, כולל קברנה סוביניון עמק ברכה 2011, סירה 2012 ושרדונה 2016.

יקב קובננט:

אחד היקבים המעניינים בתערוכה. ידועים ביינות הקליפורנים האיכותיים שלהם ויציגו לראשונה בתערוכה בפרה השקה וטעימת חבית את היינות של היקב בישראלי שהם מקימים בימים אלה. היינות שיוצגו הם: ק.סובניון נאפה ואלי 2014, שרדונה לבן (Sonoma Mountains) 2013, קובננט ישראל סירה 2015, BLUE C Adom 2015, BLUE C Rose 2016 , BLUE C Viognier

יקב בת שלמה:

יציגו מגוון של יינות חדשים אחד המסקרנים שבהם הוא היין הכתום ספיישל ריזרב 2015. 100%שרדונה, שתסס באופן טבעי ועבר השרייה עם הקליפות – מה שהעמיק לו את צבעו הכתום.
יינות נוספים שיוצגו הם: בטי אדום 2014, בת שלמה דילמה 2014, Vintners Barrel 2014 ועוד

יקב עמק האלה:

יציגו מגוון יינות חדשים ביניהם: סוביניון בלאן 2015 ; שרדונה 2014 ; מרלו 2013 ופטיט סירה סירה 2013

יקב קפסוטו:

היינות של המסעדן הניו יורקי ז'ק קפסוטו יוצגו גם השנה בתערוכה. בשנת 2010 נטע היקב בשטח אדמה של כ-150 דונם, בגובה של כ-800 מטר מעל פני הים, זני גרנאש, סירה, מורוודר, סאנסו, קונואז, גרנאש בלאן, קלארט, רוסאן ומרסאן, המזוהים עם עמק הרון, והם הבסיס של יינות היקב.

יקב מונטיפיורי:

יציגו את היינות של בציר 2015: מונטיפיורי אדום 2015 בלנד של פטיט סירה שיראז ומלבק מונטיפיורי לבן 2015 בלנד של שרדונה פרנץ קולומברד וסמיון, קברנה סובניון 2015 וכן סירה 2012, פטיט סירה 2012 ואריאה רזרב 2013

יקב כהנוב:

של היינן ערן כהנוב המשתתף בפעם הראשונה בתערוכה. יקב משפחתי שמרבית כרמיו נמצאים על אדמת המשפחה בגדרה. בין היינות המסקרנים שיציג היקב בתערוכה ניתן למצוא את בלנד כהנוב 2012, בילויים בלנד 2013, קריניאן כהנוב 2011

יקב תניא:

מעפרה של היינן יורם כהן, יציג מגוון היינות בינהם הלל- קברנה פרנק 2014, תכלת, קריניאן 2014 ועוד

יקב מורלי:

של אלי פרץ יציג בפעם הראשונה את יינותיו בתערוכה. בין היינות שיוצגו יין הדגל אלברטו 2013- בלנד של ענבי שיראז, מרלו ופטי וורדו מאיזורים נבחרים. היין אינו מסונן והתיישן כ-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, אלגריה – בלנד לא מסונן, המורכב מענבי גוורצטרמינר ופרנץ קולומברד שמקורם מכרמים מובחרים בהרי ירושלים ועוד. יינות היקב מיוצרים על פי המסורת רבת השנים של המשפחה עוד מימי גירוש ספרד.

יקב טורא:

מלבד יינות היקב מבצירים חדשים, יציג היקב בתערוכה לראשונה את היין snow 2016- יין לבן יבש, ממסך מיוחד של ויונייה ,סובניון בלאן ושרדונה. היין מינרלי, חמאתי עם ארומה של פרי בשל.
כן תוצג הנראות החדשה של יין הדגל של היקב ה- המאונטין פיק

יקב דרימיה:

הממוקם בחבל יתיר אשר באזור ספר המדבר, ועבר שנה של מיתוג מחדש יציג בתערוכה את יינות בציר 2013: קברנה סוביניון, שיראז ו יין הדגל Sfar- בלנד 80% קברנה 20% פטי ורדו.

יקב אהרונוב:

גם הוא יקב שיציג בפעם הראשונה בתערוכה. אלירן אהרונוב, דור חמישי ליצרני יין, הקים את היקב בהרי ירושלים. וגדל על מסורת של 150 שנים ושהתחילה בבוכרה כעזרה לקהילה היהודית שצרכה יין כשר. כיום מייצר היקב יינות פרימיום אותם יציג בתערוכה וביניהם: הריטאג' רבי 2013 – מהדורה ממוספרת. בלנד של מרלו 60% וקברנה סוביניון 40% לא מסונן, סוביניון בלאן רזרב 2016 (טעימה מהיין שיצא בקיץ). מכרם יחידני בדלתון ועוד

יקב אבידן:

שיוצג בדוכן של שקד, שספג ב- 2012 אבדה קשה עם מותה בטרם עת של הייננית והמייסדת צינה אבידן ז"ל. לאחרונה שב היקב לפעול במעורבות משפחת אבידן כדי לשמר ולהגשים את חזונה של צינה ז"ל. על ייצור היינות אחראי עמית טולדו, יינן יקב טריו. בתערוכה יוצגו מגוון יינות ביניהם רמות נפתלי, קריניאן ורזרב

יקב גרוס:

יציג את שני היינות שלו Onyx 2013 ו Black Onyx 2013.

יקב ירושלים:

היינן סם סורוקה יציג מגוון יינות של היקב לאחר מיתוגו מחדש. ביניהם פטיט סירה ריזרב 2013, מרסלאן מהדורת גרשטיין, שיראז ריזרב 2014 ועוד.

יקבים ישראלים נוספים שיציגו בתערוכה: יקב 1848, יקב יפו, יקב מוני, יקב אלכסנדר, יקב מונד, יקב לבני, יקב גוש עציון, ועוד

יינות ייבוא- שקד, הסקוטית, סרו – יינות סלובניים, פרנסואה לורטון, זמיר, קיפיס, סאקה ימה וקדמה.

גם את התופעה המסקרנת של המזקקות הישראליות, שמסתמנת כדבר הבא בתרבות השתייה שמתפתחת כאן, תמצאו בתערוכה:
מזקקת milk&honey – יציגו בתערוכה את הסינגל מאלט ניו מייק ואת הג'ין הלבנטיני הידוע שלהם.

מזקקת יוליוס, של ג'וב הר-גיל שישיק בתערוכה את ה AKKO GIN – המבוסס על אלכוהול ענבים מלבד הג'ין יוצגו כל התזקיקים הוותיקים של יוליוס וגם מהדורה מיוחדת וקטנה של או דה וי מוסקט- או דה וי ריחני שזוקק מגפת ענבי מוסקט גליליים.

בפעם הראשונה בתערוכה תוכרז תחרות פרסי היין של המסעדות – שמטרתה לעורר ולתמרץ מסעדות להשקיע את המיטב בקידום תרבות היין בישראל. במסגרת התחרות יוענקו פרסים למסעדות שיימצאו מצטיינות בתחום היין ושמקדמות את תרבות היין בישראל במבחר קטגוריות, ביניהן: תפריט היין הטוב ביותר, תפריט הכוסות הטוב ביותר, תפריט היין הכי Value for Money, תפריט היין הכשר הטוב ביותר, המסעדה עם אוסף היינות המתיישנים הטוב ביותר, המזללה עם ההתייחסות הטובה ביותר ליין. שופטי התחרות הם עיתונאי היין איתי גלייטמן, גלי וולוצקי ואבי בן עמי. מאות מסעדות הגישו את מועמדותן – ההכרזה על הזוכים תיערך ביום שלישי ה31.1 בשעה 10:30

מוצרים נלווים וציוד ליין : וינופו-vinopo – שיציג בתערוכה את אחד המוצרים הכי מסקרנים היום בעולם היין: Coravin – המכשיר המהפכני שמשנה את הדרך בה שותים יין. ומאפשר למזוג יין לכוס מבלי לפתוח את פקק הבקבוק , כך שהיין הנותר בבקבוק ישמר ללא הגבלת זמן. המכשיר שואב יין ובמקביל מזריק לבקבוק גז ארגון לשמירה מהתחמצנות. כשמוצאים את המחט, השעם, בגלל האלסטיות שלו - נאטם מחדש. כך ניתן לשתות כוסות של יינות יוקרתיים במיוחד גם אחת לכמה חודשים והיין נשמר בבקבוק מבלי שנפגם. חברת ארגל- שתרמה את כוסות היין לתערוכה. הכוסות הן של ליבי, והיא הכוס הנפוצה ביותר במסעדות ברחבי הארץ ; חברת כפים- שיציגו חדרי יין בעבודת יד של האמן משה ג'רסי ; מתקן מזיגה- מתקני מזיגה יפים ואיכותיים שמייבא אורי ועקנין ; יש מיין- שיציגו מקררים ואביזרי יין נלווים

סדנאות יין:
לראשונה בתערוכה, מתחם סדנאות של ביה"ס Wset, היינות בסדנאות בחסות חברת הכרם.
בית הספר ליין Wset מוסד היין הגדול ביותר בעולם בעל נציגויות ב-70מדינות אחת מהן בארץ. הלימודים הם בשפה האנגלית, על פי החומר הנלמד בלונדון - בתערוכה יציגו כיתה מיוחדת בה יעבירו קורסים מקצועיים של בית הספר. כל קורס יועבר כשעתיים מרבית הסדנאות יועברו ע"י גל זוהר. כל הסדנאות כוללות טעימה השוואתית והיכרות עם שיטת הטעימה הייחודית של הwset
בכל יום יועברו 4 סדנאות:
● יום שני 30.1: שעה 13:00- סדנת בועות- עולם המבעבעים ; 15:00 – סדנת סובניון בלאן – מאפיינים, אזורי גידול; 17:00 פינו נואר – עולם קלאסי מול ישראל ; 19:00 שבלי- יינות האזור ומאפייני הטעם עיקריים שלהם, השפעות אקלימיות וגאולוגיות ועוד
● יום שלישי 31.1: שעה 13:00 יינות צימוקים ; 15:00 יינות בורדו יינות האזור ומאפייני הטעם העיקריים שלהם ; 17:00 סירה או שירז ; 19:00 אגן הים התיכון – יינות האזור, הזנים המקומיים ועוד
ההרשמה לסדנאות (ללא תשלום) היא ע"י שליחת סמס או וואטסאפ לטלפונים הבאים 054-7645454 או 054-6314567. בהודעה יש לרשום לאיזו סדנא רוצים להירשם ושם הנרשם או דרך מייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. .

3רקאנטי - יקיימו פעמיים ביום סדנאות יינן של יינות מתיישנים מיוחדים מהיקב, בהדרכת היינן קובי ארביב

החברה הסקוטית:
יערכו במתחם שלהם מספר סדנאות:
1. הפנים החדשות של יינות קסטל ( בשעה 14:00 בשני ימי התערוכה ) – בהנחיית נציגי היקב
2. מבחר יינות איטליה – בהנחיית עידן עוז , המנהל המקצועי של הסקוטית.
3. פורט סנדמן 100 שנה - בהנחיית עידן עוז בשני ימי התערוכה

עיתונאי יין מהעולם -
בשיתוף פעולה מיוחד בין מארגני התערוכה 'סטודיו בן עמי' לבין מכון הייצוא ומשרד החוץ יגיעו גם השנה מספר עיתונאי יין בכירים מחו"ל:
Cathrine Todd - www.damewine.com - Usa
Yiannis Karakasis, MW www.karakasis.mw - Greece
Cathy Van Zyl, MW - South Africa

תערוכת 2017 Sommelier, היא הזדמנות לכל אנשי המסעדות, חנויות היין, הברים, בתי המלון, המעדניות, רשתות השיווק וסיטונאי המשקאות – להתכנס במקום אחד ולפגוש את היקבים, את היבואנים, את המפיצים, את המנכ"לים, הייננים וגם את סוכני המכירות. זו ההזדמנות להכיר יקבים חדשים, לטעום יינות מהארץ ומהעולם מתוך מבחר של מאות מותגי יין שיוצגו בתערוכה ולהרחיב את הידע המקצועי; זו ההזדמנות לרענן, לעדכן ולעבות את תפריטי היין במסעדות ואת קטלוגי היין בחנויות לשנת 2017.

רשימת המציגים וההרצאות המלאה מפורסמת באתר התערוכה
הרשמה לקהל המקצועי: www.reg.co.il/sommelier2017
ניהול והפקה: סטודיו בן עמי

תערוכת 2017 Sommelier
30-31 בינואר בין השעות: 11:00 – 19:30
היכל התרבות
הוברמן 1, תל אביב

יש לשים לב שחלק מהיינות אינם כשרים