פרשת ויחי תשע"ט, עלמה קרימסון 2016, יקב דלתון
מיד בתחילת הפרשה מסופר שיוסף הביא את שני בניו, שיעקב אביו יברכם. הוא העמיד את מנשה הבכור בצד ימין של יעקב, ואת אפרים הצעיר בצד שמאל של אביו. יעקב שיכל את ידיו, ושם את ימינו על האח הצעיר. יוסף ניסה לתקן, אולי חשב שיעקב אינו יודע מי הבכור, יעקב אמר שהוא יודע, אך מאפרים הצעיר אמור לצאת מישהו יותר עוצמתי, והכוונה ליהושע בן נון שהנחיל את הארץ, המשיך את דרכו של משה, ואף עצר והעמיד את השמש באמצע הרקיע, לכן מתאים לו הימין.
אם יעקב ראה שאפרים חשוב יותר, פשוט היה להעביר לשני הבנים את המקום, ולהחליף ביניהם, בלי לעשות בידיים כזה מין איקס מתמיה.
התשובה לכך היא שמנשה אינו אפס, גם ממנו עתידים לצמוח כוכבים שיאירו את שמי היהדות [כגון גדעון]. אלא שאפרים יעקוף במעט. לכן צריך היה להשאיר את הרגלים והבסיס של מנשה בצד ימין, ורק כלפי הראש להעביר עוצמה יתרה של יד ימין, ובדיוק כך לעשות גם לאפרים, שאמנם הרגלים שלו ניצבות בצד שמאל, אבל הוא מקבל את היד הימנית שהיא עוצמתית יותר.
המילה 'שִׂכֵּל' 'שִׂכֵּל את ידיו', מורה על 'שֵׂכֶל'. יעקב השכיל לעשות 'ערבוב', לא החליף את מקום הרגלים, אלא קצת מאפרים הוא העביר למנשה וקצת ממנשה העביר לאפרים.
זה מזכיר לנו את הכלל: "ענבי הגפן בענבי הגפן, דבר נאה ומתקבל" (פסחים מט/א). הזן האחד הוא מצוין, הזן השני אף הוא נהדר, לכל אחד יש מעלות נפרדות. קצת מזה וקצת מזה יביא תוצרת שיש בה גם את המעלות של האחד וגם את המעלות של השני.
העירבובים של היין אינם כה מורכבים, כמו שעשה יעקב אבינו, אלא מוסיפים קצת, טועמים, בוחנים, ומחליטים אם להוסיף יותר או פחות. אבל בשביל זה צריך גם ענבים משובחים וגם יינן שיודע את המקצוע. יקב דלתון מצאו אותו.
על כן אמליץ על משהו ששתיתי אותו השבוע ביקב דלתון.
קרימסון מסדרת עלמה הוא יין שעולה 80 ₪, בעבר הוא בלנד בורדו אבל מבציר 2016 הוא על בסיס קברנה 80% עם קברנה פרנק 9%, שיראז 5%, גרנאש 4% ומרלו 2%.
היין מתפתח יפה מאוד בכוס ריחות של פירות אדומים ושחורים וטעם שיורי ארוך ונעים
לחיים ושבת שלום
שרגא