יקב טפרברג, יין אדום מחוזק
בפרשת השבוע יש המון דינים וחוקים ששייכים לבין אדם לחברו.
אחד מהם מדבר על מי שקיבל על עצמו לשמור לחברו על חפציו ופשע ולא שמר כמו שצריך.
הגמרא מביאה דוגמא לזה שהשומר התחייב לשמור על חבית יין מלאה, אך יצרו גבר עליו והוא שלח את ידו וגנב מעט יין (עם ה'גנב' המפורסם שנמצא בחדר החביות).
את השתלשלות העניינים שקרו אח"כ לא לקח השומר בחשבון, אמנם הוא לא אוהב יין מושבע, לכן מספיקה לו כוס אחת. אבל חסר לו ידע בסיסי בתעשיית היין וטיפולו.
ליין אסור להיות במגע עם אוויר\חמצן, כשחסר יין בחבית, הכל מתקלקל. זה הנזק הגדול שקרה לגנב הקטן, אחרי שלקח מעט יין מהחבית, הכל התחמצן והתקלקל.
בגלל זה הוא צריך לשלם ולהחזיר לבעלים את מחיר כל החבית ולא רק את רבע הכוס ששתה...
זאת אומרת, אתם שומעים רבותי!!
יין ואויר לא הולכים יחד.
או שתפסיקו לעשות יין בבית, או שתשקיעו בציוד המתאים.
לאחרונה טעמתי כמה יינות שאנשים עשו בבית, חלקם כמסורת וירושה מאבותיהם וסבם, חלקם סתם כתחביב, מעט מהם יודעים לעשות יין, אבל בדרך כלל הוא בינוני מינוס.
מה שמשותף לכולם, זו הגאווה שהם מגישים את פרי הילוליהם, ועם כזה חיוך שנמרח על כל הפרצוף מאוזן לאוזן, אני בטוח שאשתה יין משובח, אבל לאכזבתי החוזרת ונשנית, היין במקרה הטוב ראוי לשתיה ותו לא.
זה אך ורק מחוסר ידיעה להכנת היין, קצת ללמוד ולקרוא איך לעשות יין לא יזיק.
יש יין שאין לו בעיה להיות עם מגע של אויר ואף על פי כן אינו מתקלקל, יינות מחוזקים למיניהם שמשאירים אותם בחביות עץ בחוץ, בשמש ובגשם, בחום ובקור, ביום ובליל, החביות לא מלאות, כי הנוזל מתנדף מהחבית ואף על פי כן היין משתבח, וזאת בגלל אחוזי האלכוהול הגבוה שיש בו, הוא שומר עליו לבל יתחמצן.
אחד היינות המחוזקים הטובים שאני מכיר הוא של "יקב טפרברג" מסידרת "אסיינס" essence "יין אדום מחוזק" שעשוי מענבי מרלו שתססו לאיטם, וכשהיין הגיע לרמת המתיקות הרצויה, נסחטו הענבים והוסיפו ליין כהל ענבים לרמה של 16.5%, כדי לעצור את התסיסה ולשמר את המתיקות הטבעית.
אח"כ כאמור, התיישן היין 15 חודשים בחביות עץ תחת כיפת השמים. כ110 ₪. בד"צ העדה החרדית.
לא מומלץ לעשות קידוש על כזה יין, זה מידי חזק. הוא טוב ללגימה קלה בדרך כלל בסוף הסעודה כיין קינוח.
לחיים
שבת שלום
שרגא