יקב נטופה, טינטו 2013
בפרשת השבוע נאמר:
"וְאָכַלְתָּ לִפְנֵי ה' אֱלֹקֶיךָ... לְמַעַן תִּלְמַד לְיִרְאָה אֶת ה'".
הבנתם? הלוואי שגם אני אזכה להבין איך זה עובד דרך אוכל. המשגיח בישיבה שאני למדתי בה לא סיפר לנו על הדרך הזו, ובודאי לא בראש חודש אלול.
רבי שמחה בונים מפשיסחה זצ"ל מסביר, שתחילה מדבר הפסוק על אכילה גשמית ומסיים ביראת שמים רוחנית, ואומר שגם דרך אכילה גשמית ישנן דרכים להגיע ליראת שמים.
א _ דיקדוק בכשרות המאכלים.
ב _ דברי תורה על שולחן האכילה, כפי שאומרים חז"ל: "שֻׁלְחָן שֶׁיֵּשׁ עָלָיו דִּבְרֵי תּוֹרָה, כְּאִלּוּ אָכְלוּ מִשֻּׁלְחָנוֹ שֶׁל הַקָּבָּ"ה" (אבות ג/ג). שולחנו של ה' זה המזבח, עליו הקריבו קרבנות וניסכו יין. יוצא שהיין הוא חלק בלתי נפרד מהאכילה.
יש שתי גישות שונות יינניות לעשיית יין; עולם חדש ועולם ישן. יש גם כאלה שמנסים ואף מצליחים לחבר ביניהם, זה עשוי להזכיר לנו את החיבור בין היום לפעם, ובין הגשמי לרוחני.
שתיתי השבוע יין ששייך לעולם הישן: "טינטו" [=אדום בצרפתית] של יקב נטופה, שילוב של זנים אוסטרליים, טמפראנילו וטוריגה נסיונל, שמות שלא אומרים הרבה לקורא הממוצע, אבל הרבה זמן חיפש אותם היינן, כדי להביא את התוצרת הרצויה, ולדעתי הוא הצליח.
יין שהתיישן בחביות כעשרה חודשים. יין משובח עם טאנינים עדינים ונעימים לשתיה. 75 ₪.
לחיים ושבת שלום
שרגא גבהרד