2024/11/24     כ"ג חשון התשפ"ה

יקב יתיר מציג בצירים חדשים לראש השנה תשפ"ה

"שיפה ושונה תהא השנה"

יקב יתיר מציג בצירים חדשים לראש השנה תשפ"ה
פטי ורדו 2021, בצל העלווה 2021 ויער יתיר 2021

חגי תשרי כבר מעבר לפינה, ובקרוב נתכנס יחד לציין את בואה של השנה החדשה. הישר מאזור יער יתיר, בו נמצאו עדויות לתעשיית יין משגשגת עוד בימי ממלכת יהודה הראשונה, מציגים ביקב יתיר בצירים חדשים לכבוד ראש השנה תשפ"ה: פטי ורדו 2021, בצל העלווה 2021 ויער יתיר 2021.

היקב, השוכן על הגבול שבין הר למדבר, מציג שילוב של כרמים הנטועים בגובה רב, ואקלים ספר מדברי המתאפיין בבוקר צונן עם רוחות קלות, ימים יבשים שטופי שמש, לילות קרים אפילו בשיא הקיץ, וחורפים מושלגים. כל אלו יוצרים אזור טרואר ייחודי, אופייני לספר המדבר הגבוה. כרמי היקב פזורים ביער יתיר ולאורך נחל ענים והדרך הרומית. בעת נטיעת היער התירה קק"ל את הגאיות שבין ההרים לשימוש כמטעים ומאז מגוון חלקות כרם קטנות משתלבות כפסיפס בעיר, כאשר לכל חלקה מאפיינים ייחודיים.

בציר 2021 בכרמי יתיר

החורף היה פחות קר וגשום מהרגיל וכלל אירוע שלג באמצע חודש פברואר ומיד אחריו שרב מוקדם בחודש מרץ. מיעוט מנות הקור בחורף השפיע על הפוריות של הגפנים וצמצם את היבול. הקיץ - נוח יחסית, ללא אירועי חום קיצוניים. הבציר החל באמצע יולי (שבועיים מוקדם מהממוצע) והסתיים בסוף ספטמבר.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

פטי ורדו בציר 2021

עינב הפטי ורדו, שמאחר להבשיל על פי רוב, שולב בעבר בעיקר בבלנדים בכמויות קטנות (5-7%), וחווה עדנה מחודשת, דווקא בחסות ההתחממות הגלובלית המאיצה את הבשלתו. יקב יתיר הינו מחלוצי טיפוח הזן בישראל עם נטיעה ראשונה של הזן בשנת 2002. זאת בזכות הטרואר הייחודי של יער יתיר המאפשר עונת הגידול ארוכה ומשופעת בחום וקרינת שמש, שבשילוב האקלים היבש היוצר צימוח מרוסן, מאפשרים לענבי הפטי ורדו להבשיל במלואם.

יין הפטי ורדו בציר 2021 של יתיר מציג הרכב זנים: 97% פטי ורדו ו-3% קברנה סוביניון. צבעו ארגמני עמוק, והוא ניחן בארומה המזכירה סיגליות, פירות יער ושוש (ליקריץ), פרי יער בשל (קאסיס), עץ ארז (קופסת סיגרים). טעמו מזכיר פירות יער שחורים בשלים. היין רענן, בעל גוף מלא וסיום מעט עפיץ.

אזור הגידול הוא ביער יתיר. היינות מהכרמים השונים התיישנו בנפרד בחביות עץ אלון במשך כשנה לפני יצירת הבלנד הסופי, ולאחר הבקבוק בחודש פברואר 2023 הוא הושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק.

אלכוהול: 13.5%
מחיר מומלץ לצרכן: 150₪
ניתן להשיג בחנויות היין הנבחרות

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

בצל העלווה בציר 2021

בציר שני ליין שהושק השנה לראשונה. ממסך מהרכב הזנים: 30% גרנאש, 26% סנסו, 20% קריניאן, 20% סירה ו-4% מורבדר. היין ניחן בצבע ארגמן, ארומה המזכירה פטל אדום ושחור, פלפל שחור ומעט עשן. הטעם מזכיר פטל אדום עסיסי ורענן, חמיצות טובה ועפיצות קלה. ייחודיות גידולו של היין מתאפיינת בשיטת "הגביע" בה עלוות הגפן מצלה באופן טבעי על אשכוליתה. שיטת גידול וגיזום עתיקה זו מעניקה לענבים טעמים מובחנים, מעודנים ומורכבים. הענבים תססו במכלים פתוחים (30% אשכולות שלמים) והיין התיישן במשך 9 חודשים במכלי עץ גדולים. היין בוקבק בחודש יולי 2022 והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק.

אלכוהול: 14%
מחיר מומלץ לצרכן:
190
ניתן להשיג במסעדות הנבחרות

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

יער יתיר בבציר חדש, בציר 2021

יער יתיר, יין הדגל של יקב יתיר, מיוצר מ-10% מענבי היקב הטובים ביותר בשנת בציר נתונה, מציג לקראת חגי תשרי בציר חדש – בציר 2021.

יער יתיר הוא ממסך רב זני: 53% קברנה סוביניון, 22% פטי ורדו, 14% קברנה פרנק ו-11% מרלו. הרכב הזנים משתנה משנה לשנה בהתאם לאופי הבציר במטרה להבליט את האופי "היתירי" ומיוחדות האזור וכרמיו.

היין, מתאפיין בצבע ארגמני עמוק, בניחוח עשיר ובטעם המשלב עוצמה עם אלגנטיות ורעננות. מתאים להמשך יישון לטווח של עשר שנים ויותר. היין בוקבק בחודש פברואר 2023 והושאר ביקב עוד כשנה וחצי להתיישנות בבקבוק.

אלכוהול: 14%
מחיר מומלץ לצרכן: 300 ₪
ניתן להשיג בחנויות היין הנבחרות

אודות יקב יתיר:

יקב יתיר נוסד בשנת 2000 והוקם באזור תל ערד הייחודי.  כרמי יקב יתיר נטועים בגובה רב, באדמת גיר חרסיתי על גבי מדרונות בלב יער יתיר, היער הנטוע הגדול ביותר בישראל,  המתנשא לגובה של עד 900 מטר מעל פני הים וממוקם דקות נסיעה מהיקב. הכרמים נהנים מאקלים חצי מדברי, יבש וקר בלילה, תנאים היוצרים אזור גידול (טרואר) ייחודי. זני הענבים הנטועים נהנים מתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין. יקב יתיר זוכה בקביעות באותות הערכה וציונים גבוהים בתחרויות יין בינלאומיות, וזכה השנה ב7 ציונים ומדליות ממבקרי היין הנחשבים בעולם.

לעמוד היקב