2024/03/19     ט' אדר ב' התשפ"ד

פרשת בהר בחוקותי תש"פ, לויט, יקב טברנקל.

פרשת בהר בחוקותי תש"פ, לויט 2017, יקב טברנקל

בפרשת השבוע נאמר שאסור ללוות ולהלוות כסף בריבית, הנימוק לכך הוא 'וחי אחיך עמך' (ויקרא כה/לו). ואילו נשך הריבית 'נושך' (ב"מ ס/ב), מחלחל כארס של נחש ונוגד את האפשרות של חיי צוותא עם נזקקים.

הוראה זו היא תכנון עתידי של שתים ושלוש פסיעות קדימה. המביט השטחי רואה שדווקא על ידי הריבית יכולים לנהל בקלות את החיים. כי בריבית קל לקבל כסף, ממילא הזקוק שרוצה לחיות, יקח הלוואה בריבית, ירצה להחזיר את הלוואה, יקח הלוואה בריבית במקום אחר, וכך בקלות יכול לגלגל כמה כסף שהוא צריך. הנה החיים במיטבם. כאן כתוב שאין כזה דבר להתמקד בעכשיו, לראות את הבינתיים. כשלוקחים הלוואה קטנה לצרכים יום- יומיים, צריך לראות גם כיצד היא תראה בעוד שנה ושנתיים.

המקצוע 'עורך- דין' מחולק להרבה נושאים, יש המתמחים בניסיון להעמיד לוֹוִים על רגליהם, על ידי פריסת חובות, הכרזה על פשיטת רגל, בקשה לויתורים מפליגים, לבדוק איזה חובות אינם חוקיים, ועוד סיפורים רבים, שכל עו"ד יכול לנדב, כשהצד השווה של כל הסיפורים הוא שהלווה שהציע ריבית, חשב שהוא עושה זאת כדי לחיות, וגילה שזה רק 'חיים בינתיים', התורה מבקשת חיים מבוססים ואיכותיים לאורך ימים ושנים. זה יכול להיות רק באיזון נכון בין ההכנסות להוצאות.

הקוראים יודעים כבר שאני לא מטיף, לא תומך משפחה, ולא  יועץ ניהול, אבל מה שנכון בריבית, נכון גם ביין. הפזיז מתלהב מבקבוק יין משובח, ואם ילגום אותו עד כלה; 'כאן ועכשיו', זה נחשב שהוא 'חי'. בשתי הכוסות הראשונות, ואולי גם בקצת יותר זה עדיין נכון, אבל אחר כך, הוא יגיע לאותה הרגשה רק עם בקבוק וחצי, וכשהגוף יתרגל גם לזה, זה ממשיך לטפס, איני יודע אם זה מטפס מהר יותר, או שהריבית היא יותר רצחנית, אבל שניהם עושים את אותו הדבר. לכן כמו שהוצאות צריך לעשות באופן מושכל, גם יין צריך לשתות באופן מבוקר, כי שני הדברים הללו מתפרצים ויוצאים משליטה.

לכאן נכנסת אזהרה, בשבוע שעבר הצעתי יינות לבנים, בהם יש קצת חשש של היסחפות, כי הם קלים, עדינים ונעימים לשתייה, אבל אחוז הכהל לא תמיד יותר נמוך מהיינות הכבדים האדומים, לכן כששותים שתי כוסות, חושבים שזה מים, אך כשמנסים לקום, עלולים לגלות שאולי היתה כאן איזושהי הפרזה.

על כן נציע השבוע לשתות בשליטה משהוא טוב מ"יקב טברנקל" (משכן) ששמעתי עליו וטעמתי ממנו לאחרונה.

היינות שהם מייצרים ממש טובים. האמת, שזו לא חכמה כי יש שם יינן מחונן בשם יוסי איזיקוביץ שמוּכר כבר שנים ביינות הטובים שיוצאים תחת ידיו.

היקב נמצא במושב צוריאל שבגליל העליון ומשם גם הענבים.

"Levite - לויט 2017" מסידרת הרזרב הוא בלנד של 40% מרלו ו60% סירה,

אדום כהה עם שוליים בהירים גוף בינוני, זהירות, עם פתיחתו של הבקבוק הוא מידי חומצי ואגרסיבי יין צעיר מאוד וחייבים לחכות.

אבל אחרי כמה שעות, כן כמה שעות... היין נרגע והגיעו ריחות וטעמים טובים של פירות אדומים בשלים, קצת פלפל ירוק ושחור, טיפה ריח של תה ומעט עץ עדין שעוטף את היין.

נשארה מעט חומצה טובה שמלווה את היין עם טעם שיורי.

לחיים ושבת שלום

שרגא – אתר היין הכשר

לעמוד היקב