2024/03/28     י"ח אדר ב' התשפ"ד

פרשת במדבר תש"פ, נחל יתיר, יקב יתיר.

פרשת במדבר תש"פ, נחל יתיר לבן 2018, יקב יתיר

בכל פעם שאני רואה 'פרשת במדבר', קופצים לי בראש כמה יקבים משובחים שממוקמים במדבר, ומשתמשים דווקא בענבים שגדלים שם. תשאלו: מה גדל במדבר? שאלה מצויינת, גדל אמנם קצת, אפילו קצת מאד, אבל הקצת הזה הוא איכותי  ותמציתי, וזה מה שעושה את היין למשובח. יש אפילו יקב באזור ים המלח, שקצת טעם מלוח מרגישים ביין, אך כששומעים שזו אינה תוספת מלח, אלא זה מה שהשורשים אספו מהאדמה, זה מעניק ליין פיקנטיות ייחודית. בקיצור הנה אתם רואים שיש מה לכתוב על יקבי המדבר, אבל הבעיה היא שכבר כתבתי בשנים הקודמות על נושא זה, אך נזכרתי בסיפור שהחפץ חיים ז"ל אמר בישיבה דרשת הכנה לראש השנה, אחר הדרשה ניגש אליו אחד הבחורים בהכנעה, ואמר: "כבוד הרב, את זה שמענו בשנה שעברה", השיב לו החפץ חיים: "במשך השנה גדלתם, אתם מבינים היום אחרת ממה שהבנתם בשנה שעברה, ואין שום סיבה שהשנה לא תפיקו לקח יותר משמעותי מאותה שיחה, שכבר שמעתם בעבר".

אם אתם חושדים בי, שאני משווה את טעימות היין לדרשות של החפץ חיים, הרי שזה חשד שווא, חס ושלום. אבל את מה שעושים ביקב אני משווה לדרשה, ואמחיש בסיפור: בנעל חדשה יחסית השתחררה הסוליה, היום נוהגים לזרוק, אבל שפופרת דבק היא הרבה יותר זולה מנעל, בפרט שאשתמש רק ב-3% ממנה. על כן ניגשתי לחנות מתאימה, ואמרתי לו: אני זוכר שפעם הדביקו כאלה דברים ב'דבק מגע', אני בטוח שהעולם השתכלל, וכנראה שיש לך להציע משהו טוב יותר. השיב לי המוכר: 'דבק מגע'. שאלתי: 'כמו לפני שלושים שנים'? השיב לי המוכר: "אם העולם השתכלל, גם מפעל הדבק השתכלל". גם הם לומדים כל הזמן, ומיישמים טכנולוגיות חדשות.

עכשיו ברור ש'יין המדבר' שוב מתאים לפרשת 'במדבר'. בכל מה שקשור ליין,  אנחנו לא השתנינו במאומה במשך השנה, אבל היקבים משתנים ללא הרף, אף אחד מהם אינו קופא על השמרים, בכל מקום הייננים נפגשים, שומעים, רואים, מריחים, טועמים מנסים ואף מצליחים.

אז לכבוד פרשת במדבר הנה משהו טוב שמגיע מהמדבר:

"יקב יתיר" שהכרמים שלו נמצאים בהרי יהודה הגבוהים והדרומיים, הנושקים למדבר, הוציא השנה יין לבן חדש מהסידרה הגבוהה 'נחל יתיר'.

היין מורכב משני זני ענבים: ויונייה 69% ושנין בלאן 31%. יחדיו הם יוצרים יין מאוזן ורענן בצבע צהוב, בהיר וצלול.

בריח היין, מרגישים מינרליות עדינה מעט מליחות שמזכירה ים ומתיקות פירחונית.

גוף בינוני, חמיצות של תפוח עץ גרנד, מרירות עדינה של אשכולית וטעם שיורי ארוך.

היין התבגר כשמונה חודשים עם השמרים (Sur lies) במיכלי נירוסטה, אמפורות בטון וחביות עץ גדולות (500 ליטר, רובן משומשות, חלקן מעץ אלון אירופאי וחלקן מעץ שיטה עדין במיוחד).

ביין יש 13.5% אלכוהול, והכשרות היא: רבנות מקומית, O.U. והרב רובין.

תזכורת: השבוע יש לנו יומיים רצופים; חג השבועות ביום ו' ולמחרת שבת. מזמינים זריזים יספיקו לקבל את מבוקשם, בעזרת ה', לפני החג.

לחיים ושבת שלום

שרגא - אתר היין הכשר.

לעמוד היקב