2024/03/19     ט' אדר ב' התשפ"ד

שרגא

כמה מילים עלי שרגא גבהרד ואח"כ על מטרת האתר

משנת 2006 עבדתי ביקבים אחדים בארץ, כשאת שנות הסטאז' (2009-2010) עשיתי כמשגיח ועובד ביקב 'פלם' שבמטה יהודה.

בוגר קורס "ייצור יין וניהול יקבי בוטיק" אוניברסיטת אריאל (2010-2011) וקורס לטעימה שיפוטית של איש הענבים (TERRAVINO 2016) .

וכיום מעביר סדנאות וערבי יין יחודיים. סיורים ביקבים וכרמים לקבוצות קטנות, מפקח כשרות, יועץ ביקבים אחדים וכמו"כ כותב טורים על יקבים ויין.

 

כל מה שמעניין ביין [ועוד הרבה יותר...]

כבר כמה שנים מרגישים באופן ברור את הצורך במקום איכותי, שירכז ויגבש את כל מה שקשור ליקבים ויין כשר, עם שתי הדגשות: בהדגשה "כשר" ו"טוב"!

החלטתי להרים את הכפפה, למען הציבור האיכותי הדורש מהיין את שני הדברים; שיהיה כשר ושיהיה טוב.

לשם כך אספתי הרבה מאד חומר על יין בכלל, על יין כשר בפרט, על יקבים בכלל ועל יקבים כשרים בפרט, ובמקביל גם את הנושאים התורניים, ההלכתיים והמחשבתיים בענייני יין, כשרותו, מעלותיו והסכנות הכרוכות בו, סיננתי את הידע, הרב, השתדלתי להציג את מה שמענין, וקיבצתי את הכל באופן מסודר.

כמו כן יש באמתחתי כתבות וסיפורים מעניינים, מרתקים ומאלפים מעולם היין וסביבתו.

לכל מי שיש מאמר, תמונה או סיפור מעניין, שנראה כמתאים למקום מכובד זה, או שראה איזה מאמר יפה בנושא היין אשמח לקבל אותו אל המייל הזה kosherwine1@gmail.com , מתוך סיכוי סביר שהוא יזכה לפירסום, בהתאם לרוח הדברים והאופי.

באתר זה יש מה לקרוא, להחכים וללמוד הרבה מאד על יין, על מעלותיו, וגם על חסרונותיו, כלומר: החסרון למפריזים לשתותו בלי גבול ומידה.

עוד הרבה מאד חומר וידע על הדרכים לעשות יין. החל ביין פשוט וביתי שאינו זקוק לכלים משובחים, אבל התוצאה תהיה בהתאם, וכלה במי שמוכן להשקיע ציוד וזמן, ולקבל תוצרת משובחת ומבורכת.

צריך להדגיש שתעשיית יין לא מתחילה כפרנסה וביזנס, אלא כתחביב ואהבה ליין, אבל יש ברי - מזל שבהחלט למדו לעשות מזה גם כסף.

דרך האתר כאן, נצליח להכיר יינות מסוגים שונים, נבקר ביקבים, נקבל המלצות, וכן נראה עוד מוצרים רבים הנילווים ליקב וליין.

כאן נוכל למצוא את כל הסיפורים על יקבים, את הטורים שכבר התפרסמו, לצד כתבות מעניינות של חברים למקצוע, תמונות וסירטונים מעניינים, דיונים הלכתיים, מאמרים תורניים ועוד.

איזה יין מתאים לקידוש, לשתיה עם דגים, עם בשר, או גבינה. מה מתאים בקיץ ומה בחורף, מה לפני האוכל ומה אחריו. איזה כוס יש להתאים לסוג היין.

יש באתר גם המלצות ליינות יחודיים ומעניינים.

אפשר לשאול, להתעניין ולהחכים.

בקיצור הכל בכל מכל כל, ממוקד ביין כשר.

 

 

אודות