2024/04/29     כ"א ניסן התשפ"ד

חדש מהדרום לחג הפסח תשפ"ג

בציר חדש ומסקרן ליינות DAROM

DAROM מבית יתיר, מאופיינת ביינות נגישים ומרעננים המבוססים על זנים אהובים ומוכרים, כולם מיוצרים מכרמים נבחרים בטרואר (אזור גידול) הדרומי. הכרמים נהנים מאקלים מדברי יבש וקר בלילה, תנאים היוצרים טרואר ייחודי. זני הענבים הנטועים זוכים לתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין, מהם מופקים יינות DAROM שטעמיהם השורשיים והחמים נגישים ומאפשרים לצרכן הישראלי להנות מהדרום במלוא הדרו.

ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר ודרום מספר על הבציר בכרמי הדרום: "חורף 2021 היה פחות קר וגשום מהרגיל, עם אירוע שלג באמצע חודש פברואר ומיד אחריו שרב מוקדם בחודש מרץ.
מיעוט מנות הקור בחורף השפיע על הפוריות של הגפנים וצמצם את היבול.
לעומתו, חורף 2022 היה הקר ביותר ב-25 השנים האחרונות ובעקבותיו הבשלת הענבים היתה אחידה ואיכותית במיוחד.
ב- 2 הבצירים תקופת ההבשלה בסוף הקיץ היתה נוחה יחסית ללא אירוע חום קיצוניים.

לרגל חג הפסח, מתחדש המותג בשני יינות מבצירים חדשים: דרום אדום 2021 ודרום רוזה 2022

דרום אדום 2021:
יין אדום יבש המופק מכרמים מאזור הנגב ודרום הרי יהודה. היין מורכב מ- 39% שיראז, 19% מרסלאן, 14% זינפנדל, 11% מרלו, 8% טמפרניו, 5% מורוודרה, 4% ויונייה. הזנים השונים עברו תסיסות קצרות ועדינות, רובם במכלי נירוסטה וחלקם במכלי בטון או מכלי עץ גדולים פתוחים. לאחר מכן התבגרו כ-7 חודשים במכלי בטון ומכלי עץ גדולים (פודרים), כדי ליצור יין רענן ופירותי שילווה היטב מנות ים תיכוניות.

אחוז אלכוהול: 13.5%. כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית, רצוי להגישו בטמפרטורה של

15-17 מעלות.

דרום רוזה 2022:

יין רוזה יבש המורכב מ- 60% זינפנדל ו- 40% גרנאש נואר זנים הגדלים בכרמים ברמת ערד.
 זני הענבים תססו והתיישנו במיכלי נירוסטה במשך 4 חודשים. גוונו של היין ורוד עדין, טעמו וריחו רעננים ומזכירים תות שדה ופריחת ורדים. היין מותאם להגשה כאפריטיף וילווה יפה מנות ראשונות מהמטבח הים תיכוני.

אחוז אלכוהול: 12.5%. כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8-10 מעלות.

מחיר מומלץ לצרכן: 80 ₪

ניתן להשיג את היין בחנויות היין המובחרות ובמסעדות ברחבי הארץ .

 

אודות DAROM

DAROM, מביא אליכם את ארץ היין הדרומית במלוא הדרה. יינות DAROM מורכבים מזני איכות שגדלו בכרמים נבחרים בדרום הארץ, בתנאי המדבר המורכבים, מהם מתקבלים ממסכים מיוחדים במינם, שורשיים, חמים, עגולים ונגישים. היינות משלבים בין הפשטות והצניעות למורכבות המדברית ושמים את הנגב על מפת היין האיכותי בישראל.

לעמוד היקב