2024/05/03     כ"ה ניסן התשפ"ד

יקב מאיה עם היינות החדשים לפסח תשפ"ב

יקב מאיה ממליץ לאבע כוסות, אדום ולבן

יקב מאיה, מייצר יינות איכות בסגנון ישראלי-ים תיכוני.

זני הענבים והבלנדים נבחרים בקפידה ובהתאמה אישית לאופי, לאקלים, לאוכל ולאווירה הישראלית-ים תיכונית כדי שכולנו נוכל ליהנות ממה שבאמת מתאים לנו.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מארה רד 2020

בציר: ספטמבר  2020

מילוי:  אוגוסט 2021 

תיאור היין: זהו יין אדום מענבי קריניאן, סירה ומורבדרה מאיזור בקעת הנדיב, חלק מהיין מתיישן במשך 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות.

יין נעים ונגיש עם מנעד נוכח של ארומות פרותיות טרייה, תבלינים ועשבוניות. יין שמחמיא למגוון רחב של מנות .

תהליך ייצור היין: לאחר בציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות, הענבים ממוינים ידנית ביקב, חלקם נסחטים לפני התסיסה וחלקם אינם נסחטים אלא מוכנסים לתסיסה באשכולות שלמים לקבלת ביטוי עוצמתי של פירותיות רעננה.
תהליך התסיסה מתבצע בטמפרטורה מבוקרת ולוקח כ-3 שבועות .

כל זן תוסס בנפרד בתנאים המותאמים לו על מנת לבטא את מלוא אופיו הזני הייחודי.

לאחר התסיסה המלולקטית הזנים מעורבבים לבלנד הסופי והיין נכנס לתהליך יישון בחביות עץ אלון צרפתי בנפחים 300 של ו400 ליטר. לכל אורך תהליך הגידול והייצור קיבלו הענבים והיין טיפול קפדני וממוקד על מנת למצות את מירב הטעמים והארומות ולבטא באופן מדוייק את אופיים של הזנים באזור הגידול הים תיכוני.

ארומה- פרי אדום רענן ומתובל. גוף-  בינוני. סיומת- ארוכה ומתובלת.

היין ילווה- מאכלים ים תיכוניים, פסטה, דגים ובשרים.

אלכוהול- 13.5%

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מארה ווייט 2021

תיאור היין: יין זה הינו שילוב ייחודי בין ענבי מרסן מבקעת הנדיב ופרנץ' קולומבר מכרם שוני שבבנימינה.

הבלנד יוצר יין לבן בעל אופי ישראלי- ים תיכוני מובהק.

תהליך ייצור היין: לאחר בציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות, הענבים ממויינים ידנית ביקב, מופרדים מהשזרות, מרוסקים בעדינות ונסחטים.

כל זן נבצר ותוסס בנפרד, על מנת לבטא את מלוא האופי הזני הייחודי שלו.

התסיסה הכוהולית נעשית בטמפרטורvמבוקרת ונמשכת מספר שבועות.
לאחר סיום תהליך התסיסה ממשיך היין להתיישן, כבלנד מוגמר, על השמרים (סורליי) למשך כ-4 חודשים נוספים.

לכל אורך תהליך הגידול והייצור קיבלו הענבים והיין טיפול קפדני וממוקד על מנת למצות את מירב הטעמים והארומות ולבטא באופן מדוייק את אופיים של הזנים, השילוב יוצא הדופן ביניהם והתבטאות אזור הגידול הים תיכוני.

ארומה- פרי עץ לבן, מינרליות, עשבוניות. גוף- קל. סיומת- חמצמצה ופריכה.

היין ילווה- דגים, פסטות, מאכלים ים תיכוניים קלים.

אלכוהול- 11.5%

לעמוד היקב