2024/04/16     ח' ניסן התשפ"ד

פרשת מצורע-שבת הגדול תשע"ט, דור 6, יקב 1848.

cab shi 6פרשת מצורע-שבת הגדול תשע"ט, דור 6, יקב 1848.

בזמן הקדמונים קראו לפרשת 'מצורע', פרשת 'זאת תהיה' (מדר"ר תו"כ), כי לא רצו להזכיר משהו כואב.

יש לשאול: מה קרה כיום? התשובה הפשוטה היא מה שאומרים חז"ל על רשימת הצרות שאירעו מאז החרבן: "אין שוטה מרגיש", דבר אחר: "אין בשר המת מרגיש באיזמל" (שבת יג/ב). לכן בימי קדם כשהזכירו למישהו את החרבן, הוא נאנח בשברון מתניים, ועם הזמן התרגלנו לכך, וזה כבר לא שובר לנו את הגוף (כתובות סב/א). כי  במשך הזמן קהו החושים, והזכרת משהו לא סימפטי, אינו מניע בליבנו את אמות הסיפים. לכן באוזנים שלנו אפשר לקרוא לפרשה 'מצורע'.

תרשו לי בבקשה להציע הסבר  אקטואלי. אנו קרובים כבר לימות המשיח, כמו שאנו ממתינים לגאולה, גם הוא ממתין לה, הוא יושב  פצוע בין החולים, ונראה נגוע ומצורע (ישעיהו נג/ד). זאת אומרת שלהזכיר כיום 'מצורע', מזכיר מישהו שאנו מצפים לו, זה כמו לצלצל באחד מפעמוני הגאולה-אסוציאציה.

הנה היין בבקשה

בימי קדם כאשר דרכו את הענבים ברגלים, היו כולם עייפים אחר הבציר,  אבל צריך לעשות זאת מיד, זה היה באמצע הקיץ בימים הכי חמים של השנה,  בכל זאת זו לא הייתה עבודה קשה, מדוע? כי את הדריכה עשו תוך כדי ריקוד ושירה (ישעיהו טז/י, ירמיהו כה/ל: 'הידד'). מה השמחה למעוך  ענבים? התשובה:  כאן ועכשיו תחת כפות הרגלים מתחיל לזרום 'יין ישמח לבב אנוש', ולא צריך לחכות לשמחה עד אז, אפשר להתחיל אותה מיד עם הישמע פעמוני היין הראשונים.

מסתבר שרעיון זה קשור גם לשבת הגדול. ספר התודעה מציע כמה וכמה הסברים מה 'גדול' בשבת הגדול, אבל כשאנו רואים כאן שתזכורת מכניסה אוירה, הרי שבת זו  מזכירה את פסח, וזו בהחלט סיבה לעשות את השבת למשהו גדול.

אם בשבת הגדול אנו קצת נכנסים לפסח, זה אומר שני דברים טכניים חשובים.

א _ לא נבזבז השבת את היין המשובח שהוכן לפסח, כמו שאסור לאכול מצה בערב פסח, כדי שיהיה תאבון לאכול אותה בשמחה.

ב _ "מי שלא טרח בערב שבת, מה יאכל בשבת"? נא לא לבוא אלי באמצע ליל הסדר, ולספר "נגמר לי היין", יש לנו שבוע שלם להיערך לדברים טובים ומשובחים, ברוך ה', בשפע.

השבוע טעמתי את אחד היינות ששייכים לסדרה דור 6 של יקב 1848 שהם ממותגים לאירועים מיוחדים מה שטעמתי שייך לקטגוריית 'אירוע משפחתי'.

בלנד של קברנה ושיראז שהתבגרו 16 חודשים בחביות, גוף בינוני, ריחות של פירות בשלים מתובלים בקצת עץ, עשיר בטעמים, מרגישים מתקתקות קלה בפה עם סיומת ארוכה ונעימה.

לחיים

שבת שלום

פסח כשר ושמח

שרגא

לעמוד היקב