2024/04/28     כ' ניסן התשפ"ד

פרשת תרומה תשפ"ג, בלנד 28, יקב כמיסה (דלתא).

פרשת תרומה תשפ"ג, בלנד 28, יקב כמיסה (דלתא)

ה'כלה' כלומר עם ישראל, מתפארת שה'חתן' כלומר: הקב"ה "הֱבִיאַנִי אֶל בֵּית הַיָּיִן" (שיה"ש ב/ד). כמובן ש'יין' זה 'סוד' [גימטריה זהה], והכוונה לסודות התורה, וליין המשומר בענביו מאז ששת ימי בראשית, כדי להעניק אותו לצדיקים לעתיד לבוא, ועוד רמזים מעודדים ומרגשים רבים. אבל את הפירוש הפשוט לפסוק זה אומר רש"י בשתי מילים: "בית היין - אוהל מועד". יש לנו עתה חמש פרשיות של 'בניית בית היין', גם תרומה, השבוע, אחר כך תצוה, כי תשא, ויקהל ופקודי. כמעט אחר כך כל חומש ויקרא ממוקד בעבודת ה' ובקרבנות שעושים 'בבית היין'.

בית המקדש הוא 'בית היין' בגלל הרצינות שצריכה להישמר בשני מקומות אלה. על הרצינות של בית המקדש, אין צורך לבאר, די לנו לזכור שמלאכים הינם שומרי הכבוד בבית המקדש, לא מאבטחים עם נשק ועם גלאי מתכת, אלא שומרי כבוד.

חז"ל אומרים 'מעולם לא לן אדם בירושלים בחטא' (במדב"ר כא/כא. תנחומא פינחס י"ג). זה לא היה אוטומט, אלא האווירה ניתקה כל קשר לחטאים.

מסתבר שגם בבית היין נדרשת אווירה רצינית, שקטה ואחראית. כיום שיודעים להשתלט על התסיסה עם השמרים, לווסת טמפרטורה וכדומה, יכולים להקל מעט בדממה שאפפה בזמנם את היקב. במשנה ישנם תיאורים, כיצד כל הפעולות נעשו שם ברמזים (מנחות ח/ז). קולות באוויר מרעידות את דפנות הכלי, וגורמות למעט תסיסה שלא על פי התכנית, וממילא התוצאה המבורכת כבר אינה מובטחת. לתוצרת משובחת יכולים אנו לצפות, רק כאשר לא מתערבים.

כך זה בבית היין וכך זה בבית המקדש. כיום שיש לנו בתי כנסת שהם מקדש מעט, נאמר: 'בבית אלקים נהלך ברגש' (תהילים נה/טו), עוד נאמר: "וה' בהיכל קודשו הס מפניו כל הארץ" (חבקוק ב/כ).

אני מגיע לפעמים ליקבי בוטיק, שאין בהם מרכז מבקרים, וכשהיינן מכניס אותי בכובד ראש ורצינות תהומית. אל מרתף החביות, אני נזכר בנאמר כאן, ואומר בליבי: "הלוואי שכך נשכיל להיכנס לבית הכנסת". אכן כן, באמת הלוואי.

רבותי, שבוע וחצי לפני פורים, זה לא מידי קצת זמן, אבל זה גם לא מידי הרבה זמן. זה בדיוק הזמן להצטייד בדברים טובים ומשובחים שברוך ה' הכנתי לכם בשפע, ובברכה.

קחו כמה סוגים שאתם רוצים, אבל על אחד אני מבקש להמליץ:

'בלנד 28' חודשי חבית של "יקב דלתא" (כיום כמיסה).

הענבים גדלים בכרמים שבגליל העליון, בלנד של מלבק, פטי ורדו וקברנה פרנק.

יין פירותי ואלגנטי, ריחות וטעמים של פירות אדומים ושחורים, החיסרון שבו, שצריך לפתוח את הבקבוק כשעתיים לפני השתיה, אבל צריך לדעת שאפשר להפוך את זה ליתרון... הפתיחה המוקדמת גורמת ליין לתת את מה שיש בו.

כשרות: בד"ץ העדה החרדית והמחיר 150 ₪.

לחיים, שבת שלום ופורים שמח

שרגא – אתר היין הכשר

לעמוד היקב