2024/04/27     י"ט ניסן התשפ"ד

פרשת בראשית תשפ"ג, מדמואזל ברוט, יקב תיתורה.

פרשת בראשית תשפ"ג, מדמואזל ברוט, יקב תיתורה

כולנו יודעים את מה שכתוב בפרשה של שבוע הבא, שנח נטע כרם, וההמשך בעזרת ה' בשבוע הבא, אבל כבר השבוע יש לנו הפתעה מעניינת, גם אדם הראשון עשה כן!

עץ הדעת היה...

...

'גפן' ! ! !

היין עירבב משהו, את התוצאות הרעות אנו כואבים עד עצם היום הזה.

ה' מתח על נח ביקורת, מדוע לא למדת לקח מהטעות של אדם הראשון (סנהדרין ע/א).

על אדם הראשון לא היתה טענה שהוא התעסק בכרמים, אלא על שהוא הזדרז לאכול ולשתות את התוצרת בטרם עת, אבל על עצם הנטיעה לא היו תלונות, ומדוע אצל נח היו תלונות, לא רק על מה שאירע, אלא גם על עצם הנטיעה?

שתי תשובות:

א _ אדם הראשון לא ידע כיצד ייראו תוצאות השתיה, עדיין לא היה שום שיכור בעולם, ואילו נח צריך היה ללמוד גם ממה שאירע לאדם הראשון, וגם נח הרי היה עשרה דורות אחר אדם הראשון, הוא כבר הספיק לראות מאות ואלפי שיכורים מתגוללים בשולי הדרך, עבורו היין לא היה חידוש.

ב _ אדם הראשון פגש עולם נפלא, והזדרז לנטוע כרם כדי לעשות קידוש לקראת יום שבת קודש שהוא נכנס אליו זה עתה. אבל נח יצא מהתיבה וגילה הרס וחורבן, הוא נכנס לתיבה והשאיר עולם בנוי ומשוכלל, ועתה הכל אפוף דממת מוות. זה לא הזמן לחגוג על קנקן יין. עכשיו צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל בבניה, לקראת חנוכת העיר והשכונה, יצטרכו להתחיל לחשוב גם על היין.

חתן מתארגן לחתונה, ומטיל על אחד מחבריו לדאוג ליין, וויסקי ושאר משקאות מעוררים שהצעירים אוהבים, זה בסדר, אבל חתן, שזו תהיה הדאגה הראשונה והיחידה שלו, אוי ואבוי למשפחה שהוא מתכנן להקים.

לדברים אלה יש אקטואליה מעשית. השבוע עוד נותר לנו די יין מחג הסוכות, אבל לקראת שבוע הבא, אנו אמורים להתחיל לתכנן חורף ארוך, בריא, שמח ומאושר, הרבה מטלות לקראתנו. נכון שגם היין נמצא בתפריט, לא נדחוק אותו מעבר לפינה, אבל לא נפתח בו. יש ילדים, בית ספר, ארגון בגדים מתאימים לימים קרים, הכנת הבית והמכונית לחורף גשום, כשהכל יהיה מסודר, נעים יהיה לפתוח את מקרר היין או את ארון המשקאות ולדאוג שגם שם בעזרת ה' לא יחסר דבר.

ההמלצות שלי, למי שאינו זוכר משנים קודמות, כשמתחיל להיות סגריר וקריר, מתאימים יינות אדומים וכבדים, אותם פותחים כמה שעות לפני המזיגה, ושותים בטמפרטורה של החדר.

בדרך כלל ההמלצה שלי היא לפתוח את הבקבוק כבר בחצות היום ולפחות לפני שהולכים לבית הכנסת למנחה וקבלת שבת, [ישנם יינות כבדים יותר, שכדאי לפתוח יום קודם]. בליל שבת כשתמזגו לכל יושבי השלחן מהבקבוק, כדאי לא לסיים אותו לגמרי, אלא להשאיר בקרקעית הבקבוק קצת יין. בשביל מה? כדי שמחר כשתטעמו את השארית הזו, תצטערו שלא פתחתם את הבקבוק כבר בבוקר יום השישי.

השבוע אספר לכם על יין מקציף שטעמתי בחול המועד סוכות.

את היין עשו בשיטה הצרפתית המסורתית שבה עושים את השמפניה.

"מדמואזל רוזה ברוט 2021" הוא יין ייבוא של "יקב תיתורה" עשוי מ100% ענבי גרנאש, ניחוח של פירות לבנים מעט תות שדה. בועות עדינות בגודל קטן\בינוני. היין הוא ברוט דהיינו יבש, אבל יש בו מעט הרגשה מתקתקה ונעימה, שמפניה אלגנטית וחלקה.

11.5% אלכוהול. כשרות: O.U והרב מרדכי רוטנברג מפריז. המחיר כ170₪.

לחיים, שבת שלום וחורף בריא

שרגא – אתר היין הכשר

לעמוד היקב