2017/12/16     כ"ח כסלו התשע"ח

בציר פרק ה'

 

יומנו של יינן

צוהר לעולם עשיית היין

כתב: אלעד מובשוביץ יקב דרימיה

בודקים סוכר ומתכוננים לבציר.

היום בציר ראשון בזנים האדומים -שירז בכרם מצפה יאיר.

אז איך בודקים כמה סוכר בעינב?

ובכן, סוכר כבד ממים, לכן ככל שיש יותר סוכר ההידרומטר שלנו יצוף יותר גבוה. השנתות שעל ההידרומטר מדווחות מה המשקל הסגולי (1.0 זה מים) וכמה סוכר יש לנו (הבוקר מדדתי 1.102 שזה 23.5% סוכר ו14% אלכוהול פוטנציאלי)

איך עושים את זה?

טיול בכרם וקטיף מדגמי מרחבי הכרם של קילו ענבים, סחיטה ידנית הפרדת משקעים ורישום כמובן.

ביין אתה צריך להיות מדויק.

מעבדה, PH, כמה גרם ביסולפיט וכמה גרם חומצה, רגליים על הקרקע. וגם מילים כמו: תזרים, ספקים ודוחות מס.

ובמקביל חולם (על גבול ההוזה..) משתתף בעיצוב התווית, מרכיב בלנדים ומתפלסף על טעמים ובכלל מתפלסף עם אורחים.