2017/10/23     ג' חשון התשע"ח

בציר פרק ד'

 

יומנו של יינן

צוהר לעולם עשיית היין

כתב: אלעד מובשוביץ יקב דרימיה

הפוגה בין המערכות.

עדכון - הסוביניון בלאן תוסס לאיטו ב- 15 מעלות.

תסיסה קרה לשם שימור טעמי הפרי והרעננות.
הוספנו בנטונייט (מחצב שסופח חלבונים
שוקע בקרקעית המיכל ותורם לצלילות היין).

בציר הענבים הלבנים היה חימום לבציר האדומים.
שיגיע עוד כחודש.

בינתיים הפוגה.

אפשר לדבר קצת על הכרם וההבשלה.

השנה חם באופן יחסי ואת זה אתם בטח מרגישים..

כאשר חם, הצמח סוגר את הפיוניות כדי לא לאבד מים יקרים
ובעצם עוצר את הפעילות שלו ובתוך כך נעצרת ההבשלה!!
לכן אני מעריך שהבציר יתעכב מעט השנה.

חשוב לציין שכרם שנמצא ממש לפני בציר, החום יכול להקדים את הבציר בשל התייבשות הענבים ועלייה ברמת הסוכר.

בכל מקרה שלא יתייבש לנו השכל באוגוסט הזה
אני כבר מיוני מחכה לחורף...