2017/11/22     ד' כסלו התשע"ח

יקב הר אדר

איזור

ירושלים ויהודה

על היקב

יקב הר אדר הינו יקב בוטיק קטן שהוקם בשנת 2006. ביקב מייצרים יינות אדומים זניים: קברנה סובניון, מרלו, שירז ופטי ורדו ובלנדים שונים מזנים אלו. כמו כן בשנים נבחרות מייצר היקב יין שרדונה המיושן בחבית. יינני היקב, דוד וירון, החלו לייצר יין כבר בשנת 2002 כאשר ירון קיבל מתנת יום הולדת "קורס להכנת יין". האהבה המשותפת ליין וליצירה, הקורס המשותף והחוויה היום יומית בהכנת היין הביאו לקשר חברי חזק ומיוחד בין שתי המשפחות שרותמות לחוויה ברגעי השיא גם את המשפחות המורחבות: הילדים, הנכדים וההורים שאליהם מצטרפים חברים ושכנים שנדבקו גם הם בחיידק זה. תחילת הדרך הייתה בהכנת 35 בקבוקי קברנה סובניון אך עם הזמן ועם הפרגון והתגובות החיוביות לה זכו גדל הייצור וכיום מייצרים ביקב הר אדר כ-5000 בקבוקי יין בשנה. גם האהדה המקצועית לא אחרה לבוא והיקב מתגאה ב11 מדליות מתחרויות יין בינלאומיות. יינות היקב מאופיינים בשילוב שבין העולם הישן והעולם החדש תוך מתן דגש לטרואר של הרי יהודה וירושלים. היקב מקפיד על בחירת הכרמים מהם נבצרים הענבים, איכות הענב, הבשלתו ומועד הבציר הידני. יינות היקב מתיישנים לתקופות שונות בחביות עץ אלון.

מיקום הגיא 133, הר אדר
תפוקה 5,000 בקבוקים
ייננים ירון רבניאן
טלפון 050-7238797
אימייל Info@har-adar-winery.co.il
כשרות היקב רבנות ובדצ נחלת יצחק
שם לועזי Har adar winery
אתר היקב Har-adar-winery.co.il