2024/04/20     י"ב ניסן התשפ"ד

פרשת שמיני תשע"ז, ג'ינרו, סוג'ו.

sojuחברת ג'ינרו (Hite Jinro) סוג'ו (soju)

"וידבר ה' אל אהרן לאמור: יין ושיכר אל תשת, אתה ובניך איתך, בבואכם אל אוהל-מועד".

הציווי פשוט; שהכהנים יגיעו לעבודה בבית-המקדש במיטבם.

הנחייה זו מעמידה את בית-המקדש באור בוהק, כי בזמנם היו בתי העבודה זרה, מרכז להשתכרות ולטכסי אקסטזות, וזו היתה התרבות במיטבה.

בפרשת השבוע מבואר, שבית-המקדש הוא ההיפך הגמור מזה, שם צריך הכל להיות מפוקס לגמרי, לכהנים אסור לשתות יין ושיכר. 'שיכר' =משכר.

עד היום ידענו שיינן מתעסק ביין, זה בהחלט נכון, יין אפשר לכנות גם 'יין' וגם 'שיכר', שהלוא משכר הוא. במשך הזמן החלו הגדרות ה'שיכר' להתמקד, וכיום מקובל להגדיר את סוגי הבירה למיניהם בשם זה, ועוד ידיעה חשובה, 'בירה' אפשר לעשות מהרבה מאד דברים, כשעושים אותה משעורה או חיטה היא חמץ, אבל בפסח השנה היה סוג בירה לבנה בהכשר הבד"ץ.

ה'שיכר' ההיסטורי חוץ מיין, הוא "עסיס רימונים" (שיה"ש ח/ב). בזמן הראשונים היה 'תמד' [קראו לו גם 'מעעד'] העשוי ממי-דבש מותססים, אך כל דבר אפשר להתסיס ולעשות ממנו משקה כהיל, החכמה היא לעשותו טעים, עדין ובלתי מזיק.

הפעם אציג בפניכם משקה אלכוהולי, שאינו שיכר ואינו יין. שמו "סוג'ו" (soju), מייצרת אותו חברת "ג'ינרו" (Hite Jinro) העולמית.

זה משקה חדש בארץ, אני פגשתי אותו כבר לפני פסח, אבל המתנתי עד עכשיו, כי הוא חמץ, והוא גם מתאים להגדרה 'שיכר', שאנו פוגשים בפרשת-השבוע.

סוג'ו מזקקים מתערובת של; אורז, שעורה, בטטה וטפיוקה, שעוברים זיקוק באמצעות פחם במבוק פעיל. מקורו בקוריאה הדרומית, שם הוא המשקה הלאומי והפופולרי ביותר, משם התרחב ליפן, סין ולעוד 80 מדינות ברחבי העולם, והנה הוא הגיע גם אלינו.

טעמו מזכיר את הוודקה, אבל הוא יותר עדין וגם מתקתק מעט.
הסוג'ו מגיע ברמות אלכוהול יותר נמוכות משאר המשקאות החריפים הסטנדרטיים.
יש להשיג אותו בשלושה ריכוזי כוהל. הבקבוק הסטנדרטי של 750 מ"ל יש בו 24% אלכוהול. לבקבוקים הקטנים של 360 מ"ל, יש עוד שתי רמות של אלכוהול. באחד 20.1%, ובשני 17.8%.
הסוג'ו טעים לשתיה, לכן צריך להיות זהיר ועירני, כי טעמו מאד עדין וקל, עד שבלי להרגיש, יכולים בקלות לעבור את המינון המומלץ, והכוהל מטפס לראש, משום כך יש כאלו שמערבבים אותו עם בירה Hite שיש בה 4.3%, ועל ידי כך מורידים את כמות האלכוהול, וכך גם משדרגים את הבירה.
העדינות של הסוג'ו מאפשרת לערבב אותו עם הרבה קוקטיילים, או מיצים טבעיים. צריך לטעום ולגלות שזה מתאים כמעט עם הכל, אבל גם לבד.

כשרות:בד"ץ בית יוסף

שבת שלום ולחיים

שרגא