2017/10/23     ג' חשון התשע"ח

ליווי יקבי בוטיק

יקב בוטיק הוא יקב קטן המייצר כמות יין קטנה בשנה.

המיוחד של יקב בוטיק הוא, שהיין הוא עם מגע אישי, כפי שהרבה מהם אומרים: "בעונת הבציר והתסיסה, אני ישן בלילה בין חביות היין".

המספרים הם בערך כך:

יקב בוטיק גדול - 30,000 - 100,000 בקבוקים.

יקב בוטיק בינוני - 10,000 - 30,000 בקבוקים.
יקב בוטיק קטן - 1,000 - 10,000 בקבוקים.
יקב שמייצר עד 1,000 בקבוקים הוא "יקב ביתי".
אמנם איש אינו שותה כזו כמות בשנה, אבל בדיוק בשביל זה יש חברים.
מקור השם 'בוטיק' הוא: חנות קטנה המתמחה בשיווק לקהל לקוחות מצומצם, בדרך כלל קהל עשיר יחסית.

המילה "בוטיק" אינה נכס של יינות בלבד, אבל אנו ממוקדים רק ביקבי בוטיק.
ישנם גם יקבים המייצרים מאות בודדות של בקבוקים בשנה, הם מגדירים עצמם "יקב מיני בוטיק".
מאידך ישנם גם יקבים המייצרים מאתיים אלף בקבוקים בשנה ואף יותר, ובכל זאת הם מתעקשים להשאיר לעצמם את התואר "בוטיק".

ביקבים אלה מטרת הדבקות בתואר זה, היא לפעמים סתם תדמית של שקר, בפרט כשבקבוק יין זול מתהדר בכאלה נוצות מפוארות,

אבל לפעמים זו באמת הדגשה של המגע האישי שאותו עובר כל בקבוק (ע"פ ויקיפדיה).

לעיתים יקב כזה צריך עזרה בהכרה והבנת השוק, איך ואיפה מפיצים את היין, במה כדאי להשקיע, ואיך אפשר לקדם את היקב הן מבחינה מקצועית והן מבחינה פרסומית.