2024/04/19     י"א ניסן התשפ"ד

המלצות יקב טוליפ לקראת החגים תשפ"א

שני אדומים - רזרב ואספרו, ורוד ולבן -סדרת טוליפ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סדרת רזרב

היינות מורכבים מזנים קלאסיים המגיעים ממיטב הכרמים בישראל.

היינות מתיישנים 14-20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ותקופה נוספת בבקבוק.

סדרת רזרב של יקב טוליפ זכתה בציונים מכובדים וניקוד גבוה ממבקרי יין בינלאומיים.

היא מעניקה חוויות שתייה איכותית ומרגשת.

סירה רזרב

הענבים נבצרו בבציר ידני, סלקטיבי ואיכותי.

לפני התסיסה, עבר התירוש השריה קרה למשך 3 ימים ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה של 23 -26 מעלות למיצוי הצבע והארומות האופייניות לזן.

לצורך התבגרותו העדינה והשבחתו יושן היין במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון.

לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו הייחודיים .

אחוז אלכוהול : 14.5%. מחיר: כ 129 ש"ח.

כרם: כפר יובל, גליל עליון. סוג אדמה: טרה רוסה ובזלת. גובה: 350 מטר.

תיאור היין:

ארומה – שזיפים אדומים ושחורים, פלפל שחור ושוקולד.

טעם –  אדמתי, מתובל ופירותי

סיומת – ארוכה קטיפתית ונעימה.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סדרת אספרו

משמעות המילה אספרו היא תקווה בשפת האספרנטו.

סדרת אספרו נולדה מתוך אהבה וחיבור לכפר תקווה, ביתו של יקב טוליפ.

ההשראה שאנחנו מקבלים מהאנשים שמתגוררים בכפר מתבטאת בבלנדים החופשיים והמקוריים שיצרנו.

יינות אספרו הם המחווה הקטנה שלנו לאנשים ולכפר.

אספרו אדום

ממסך מדויק בין ענבי סירה מרלו וקברנה פרנק.

הענבים נבצרים באופן ידני בשעות הבוקר המוקדמות וממויינים בבציר ידני וסלקטיבי.

לכל זן מותאמים תנאי התסיסה האופטימליים למיצוי טעמיו הפוטנציאלים.

כל זן מתיישן בנפרד למשך כשישה חודשים בחביות עץ אלון ולאחר מכן מעורבבים ומתיישנים יחד כשישה חודשים נוספים ליצירת הבלנד הסופי.

אחוז אלכוהול : 13.5%. זמן התיישנות: 12 חודשים. מחיר: כ 98 ש"ח.

סירה

כרם: כפר יובל, גליל עליון. סוג אדמה: טרה רוסה ובזלת. גובה: 350 מטר.

מרלו וקברנה פרנק

כרם: מטע , הרי יהודה. סוג אדמה: טרה רוסה על גיר. גובה: 700 מטר.

תיאור היין:

ארומה – לבנדר סיגליות, פירות אדומים ושחורים ורמזים של עץ קלוי.

טעם –  דובדבנים שחורים ואדומים, עשבוניות ותבלינים חמים.

סיומת – ארוכה ומתובלת.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סדרת טוליפ

סדרת יינות ייחודיים ומקוריים.

הסדרה מורכבת מזנים קלאסיים ומוכרים באינטרפרטציה אישית וייחודית ליקב טוליפ.

אלו יינות נגישים המתאימים מאוד לאקלים הים תיכוני.

וויט פרנק

הוויט פרנק הינו בלנד ייחודי של קברנה פרנק וסוביניון בלאן.

הענבים נבצרו בבציר ידני ומוינו בקפידה בכניסה ליקב.

הקברנה פרנק נסחט על הקליפות במגע קל וקצר לקבלת צבע מינימלי ובכדי להשאיר את הטעמים האופייניים לזן.

שני הזנים הותססו בנפרד, בהתססה לבנה קלאסית בטמפ' של 13 – 14 מעלות, כאשר תסיסתו של הקברנה פרנק נעצרה בקירור עמוק על מנת לשמר מתיקות עדינה ביין.

אחוז אלכוהול : 12% מחיר: כ 79 ש"ח.

הרכב זני: קברנה פרנק וסוביניון בלאן.

קברנה פרנק

כרם: מטע. סוג אדמה: טרה רוסה. גובה: 700 מטר.

סוביניון בלאן

כרם: פלאטו דלתון. סוג אדמה: בזלתית. גובה: 850 מטר.

תיאור היין:

ארומה – מי ורדים, פריחת הדרים ותות שדה.

טעם –  פירות יער טריים, פטל ודומדמניות.

סיומת – עשבונית ומרעננת.

 

וויט טוליפ

וויט טוליפ הינו ממסך ייחודי של שני זנים השונים באופיים: גוורצטרמינר פרחוני ומתקתק וסוביניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ.

בשני הכרמים נבצרו הענבים באופן ידני והענבים הובלו בקירור ליקב, עם הגעתם הם מוינו באופן ידני ומבוקר .

כל זן נסחט ורק הנוזל החופשי (FRRE RUN) הועבר להמשך תסיסה כאשר כל זן תוסס בנפרד במיכל משלו.

התסיסה נעשתה בעזרת שימוש בשמרים מתורבתים המותאמים לזנים ארומטיים ובטמפרטורה נמוכה על מנת לשמור על דיוק ומיצוי אופטימאלי של הפוטנציאל הגלום בענבים.

בתום תהליך התסיסה עברו היינות תהליכי שפייה הצללה וייצוב עדינים על מנת לא לפגוע בארומות הייחודיות להם.

אחוז אלכוהול : 11.5% מחיר: כ 75 ש"ח.

הרכב זני: גוורצטרמינר וסוביניון בלאן.

גוורצטרמינר

כרם: כפר יובל. סוג אדמה: בזלתית וטרה רוסה. גובה: 350 מטר.

סוביניון בלאן

כרם: פלאטו דלתון. סוג אדמה: בזלתית. גובה: 850 מטר.

תיאור היין:

ארומה – פירות טרופים, פרי הדר, פריחת יסמין.

טעם –  גויאבה אשכוליות וליצ'י.

סיומת – עשבונית מרירה ומרעננת.

 לעמוד היקב