2024/04/24     ט"ז ניסן התשפ"ד

אנדלוסיה- קוקטייל בר חדש בירושלים.

'אנדלוסיה', בר הקוקטיילים והטפאסים הראשון הכשר בארץ נפתח בירושלים

ומציע למבקריו מנות טפאס וקוקטיילים עם נגיעות ישראליות וחיבור לשורשים הצפון אפריקאים

קרדיט תמונות: אסף קרלה

ירושלים פותחת את הקיץ עם בר קוקטיילים וטאפאסים חדש במרכז העיר - אנדלוסיה, המקום היחיד בארץ המשלב מנות שף כשרות, בר קוקטיילים ייחודים home-made, ומוסיקה שיצרו קונספט ואווירה צעירה של בילוי החל משעות הערב המוקדמות ועד שעות הלילה המאוחרות.

על הצד הקולינרי במסעדה אמון שף שלומי אטון, בעל ניסיון קולינרי עשיר בסצנת האוכל התל אביבית והירושלמית. אטון יצר עבור אנדלוסיה תפריט מצומצם אך ייחודי, הלוקח מנות מסורתיות מהמטבח הספרדי, שעברו הרכבה מחדש  בהתאמה לטעם  הישראלי עם חיבור לשורשיו הצפון אפריקאים והופך אותן למנות שף מוקפדות. בתפריט מנות טאפאס ייחודיות ומגוונות הכוללות מנות דגים ובשר, וספיישלים טבעוניים מדי יום.

על עולם המשקאות באנדלוסיה אחראי המיקסולוג תאי קובלר, שעלה שלוש פעמים לגמר Israel World Class, תחרות הברמנים הארצית, וגם כיום מתמודד על המקום הראשון  בגמר שיערך בחודש יוני 2018. קובלר, שעוסק בתחום מגיל צעיר, עבד עד לאחרונה בבר הקוקטיילים ג'ספר- ג'ונס התל אביבי, ולפני כן בגטסבי ירושלים. קובלר בנה תפריט של שבעה קוקטיילים נבחרים, המשלבים את עולם היין והפונצ'ים בסגנון ספרדי- ישראלי המתאים לקונספט המקום. "אנחנו מציעים חווית אירוח גבוהה מהרגיל וממה שהציבור הישראלי בכלל והירושלמי בפרט מכיר. כל הקוקטיילים נעשים במקום, ומיועדים לאנשים אמיצים יותר או פחות ויהפכו את החוויה לייחודית".

0

המסעדה, המתפרשת על פני כ-240 מ"ר מחולקת לשלוש קומות, ועוצבה על ידי גלעד זפרני ולוטן זינגר מסטודיו OPA. בקומת הכניסה מוצב בר אוכל קליל ומזמין המאפשר הצצה למטבח הפתוח הסמוך לו, לצידו לאונג' המוביל לגרם המדרגות ומשם לקומה השנייה, בה ממוקם הבר המרכזי וחלל המסעדה הראשי. הקירות מחופים עץ אלון מעושן ולוחות צבועים אדום עז. בקומה השלישית חלל לאירועים פרטיים עם מרפסת פתוחה הצופה אל הנוף. "חשוב היה לנו לתת כבוד לבניין המקורי. האדריכלות המקומית הכוללת קשתות וחיפויי אבן ירושלמית משתלבת עם הצבעוניות העזה, שלל החומרים, הטקסטורות והקונטרסט מייצר עניין תוך מתן כבוד לכל אחת מהתרבויות" סיפר זעפרני.

אז מה בתפריט?

קוקטיילים: 52 ₪ לקוקטייל

TIO TIO: קוקטייל מבוסס על אשכולית אדומה, עם טנקירי מספר 10, וטיו פפה;

Bare necessities : קוקטייל מבוסס על סירופ סברס ביתי ומשלב דבש תמרים, מיץ לימון וטקילה בהשריית זוטא לבנה;

Dulcinea : המבוסס על סירופ תה מעושן ביתי, עם ג'ינג'ר, סלק, תפוח ירוק, מיץ לימון וטקילה ;

THE RUM BUM: קוקטייל מבוסס סירופ של פקאן וציפורן עם שרבט תפוזים, מיץ לימון, רום לבן, ויין פורט;

The land of many trees: על בסיס סירופ דלורית בייתי, אורז'ה קשיו וניל, מנגו, תפוז, ליים, וזקאפה 23;

El Camino de oro: קוקטייל המבוסס על סירופ דובדבני אהבה ותה ירוק ביתי, עם מיץ תפוזים, מיץ לימון, ג'וני ווקר בלאק לייבל, ולגאבולין 16

HAPPY HOUR  בין השעות 18:00-20:00 1+1 על כלל הקוקטיילים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מנות טאפס:

סביצ'ה פרואני – דג ים כבוש, בצל סגול, כוסברה, צ'ילי אדום, שמן זית ולימון (36 ₪),

סלט אנדיב עם סלק מקורמל, אשכולית אדומה, שקדים מסוכרים ברוטב קמפרי תפוזים (32 ₪),

טאטקי טונה אדומה על קראסט סומסום, תפוח אדמה מעושן, קלמטה ושמן זית (45 ₪),

אמפנדות במילוי בשר וצימוקים לצד סלסה עגבניות וצ'ימיצ'ורי (36 ₪),

3

פסטייה – בצק פילו במילוי עוף, בצל מקורמל , שקדים, צימוקים ופיסטוקים ברוטב ברווז ליים וערער (32 ₪),

מסחאן – עוף בגריל עם בצל לבן, סומק, זרעי כוסברה, מיני פיתה עם טחינה ולימוין כבוש (39 ₪),

פילה דג ים עטוף עם תרד שום שרי צלוי בציר דגים ויין לבן (48 ₪),

זוג מיני בורגרים מבשר אנטריקוט עם צ'יפס ירקות שורש ואיולי זעפרן (62 ₪),

מיסו פריטו – מיני דגים בקראסט, רוטב שום ולימון (42 ₪),

ערייס – בשר כבש בפיתה עם תבלינים, טחינה, ופלפל חריף (48 ₪),

סופריטו עם בשר ראש, תפוחי אדמה וירקות שורש (55 ₪),

סטייק לה מינות –מבשר סינטה מובחר (59 ₪),

 

 

אנדלוסיה- קוקטייל בר

שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 18:00-1:00

מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, ירושלים

להזמנות: 02-6266306