2024/03/29     י"ט אדר ב' התשפ"ד

בציר חדש 2014 ליין ארגמן דובב מסדרת 'רכסים'

'יקב סגל' גאה להשיק לקראת החורף הקרב:

בציר חדש 2014 ליין ארגמן דובב מסדרת 'רכסים'

'יקב סגל' השיק לקראת עונת החורף בציר חדש, 2014, ליין ארגמן דובב מסדרת 'רכסים' בכשרות מהודרת. בנוסף לכשרות של בד"ץ חוג חתם סופר פ"ת ובד"ץ בית יוסף זוכה היין גם לכשרותו  של מומחה הכשרות הגר"ד לנדאו.

סדרת רכסים של סגל הינה סדרת יינות מכרמים יחידניים, המוכיחה את עוקץ הטעם של ההליכה אל הגליל, המקופל במושג טרואר וחושפת את המבע המיוחד והחד פעמי של זן ענבים נבחר בכרם מסוים.

ארגמן דובב מסדרת רכסים, בציר 2014, עשוי מ- 100% ענבי ארגמן הגדלים בכרם דובב, הנטוע על פסגת הר גודרים שבמרום הגליל. החלקה שניטעה בשנת 1999, שוכנת בגובה 715 מטרים מעל פני הים, על אדמה חרסיתית רדודה מעל סלע גיר. יבול מטרה נמוך ומיקרו אקלים מיוחד במינו הביאו ליצירת יין מרשים זה.

הענבים נבצרו ב-24 בריקס, ולאחר הפרדת השזרות הועברו לתסיסה במכלי נירוסטה אנכיים. היין שהה עם הקליפות למשך 28 יום לצורך מיצוי מירבי של טאנינים, צבע rechasim 14וארומות. לאחר התסיסה היין נסחט והמיצוי הראשוני הועבר לחביות צרפתיות ואמריקאיות להתיישנות של 18 חודשים.

על הבציר:

שנת הבציר 2014 הייתה שנה מצוינת לכרמים, אך מאתגרת. לאחר אירוע שלג חריג, כמויות המשקעים היו נמוכות מהממוצע בסיכום החורף, נתון שממשיך להקשות על הגידול החקלאי בארץ ישראל. למרות זאת, חודשי האביב החמימים יחסית הביאו להתעוררות אחידה של הגפנים ואף העלו את ממוצע המשקעים השנתי במרכז הארץ. תקופת ההבשלה בקיץ הייתה נוחה יחסית עם טמפ' נוחות מאוד ביולי ואוגוסט, פרט לכמה אירועים בודדים. נתונים אלו הביאו להבשלה הדרגתית וטובה בכרמי היקב, שהביאו פרי מצוין.

רשמי טעימה:

צבע היין אדום-בורדו עמוק ומבריק. באף היין מציג ארומות עוצמתיות של פרי שחור, עץ אלון איכותי, עשבי תיבול טריים. כל אלו עטופים במסגרת של תיבול מתקתק המרמז לציפורן, קינמון ווניל. בפה היין מאוזן להפליא, ובעל מבנה קל-בינוני. טעמי שזיף אדום, פירות יער ושוקולד מריר ממלאים את הפה בהרמוניה משגעת, ומסיים עם חמיצות מרעננת וטאנינים רכים וקטיפתיים. היין מוכן לשתייה מיידית, אך ימשיך להשתבח עם הזמן בתנאי אחסון נאותים

נתונים טכניים:

  • בציר: 2014
  • הרכב זני: 100% ארגמן
  • כרם: דובב (הר גודרים)
  • גובה הכרם: 715 מ'
  • זמן וטמפ' תסיסה: היין תסס ושהה על הקליפות למשך 28 יום, בטמפ' קבועה של 24 מעלות.
  • יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי
  • אלכוהול: 13%
  • משקל סגולי: 995
  • חומצה כללית: 6.34
  • pH: 3.48

מחיר מומלץ לצרכן: 79 ₪