2024/03/29     י"ט אדר ב' התשפ"ד

המלצת יקב מאיה לחגי תשרי תשפ"ב

יקב מאיה - Mediterranean Approach Israeli Art

מייצר יינות איכות בסגנון ישראלי ים תיכוני שנועדו ליצור התאמה מושלמת לאווירה הים תיכונית בארץ לצד האקלים, הניחוחות והטעמים. היינות נעשים מזני אגן הים התיכון שגדלים בארצנו בצורה האידיאלית ביותר והינם התגלמות הגישה הים תיכונית ביצירה ישראלית.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מארה רד 2019

תיאור היין: זהו יין אדום מענבי קריניאן, סירה ומורבדרה , חלק מהיין מתיישן במשך 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות.

יין נעים ונגיש עם מנעד נוכח של ארומות פרותיות טרייה, תבלינים ועשבוניות. יין שמחמיא למגוון רחב של מנות .

תהליך ייצור היין: לאחר בציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות, הענבים ממוינים ידנית ביקב, חלקם נסחטים ומוכנסים לתסיסה וחלקם אינם נסחטים אלא מוכנסים לתסיסה באשכולות שלמים לקבלת ביטוי עוצמתי של פירותיות רעננה.
תהליך התסיסה מתבצע בטמפרטורה מבוקרת ולוקח כ-3 שבועות .

בסוף תהליך התסיסה 75% מהיין נכנס לתהליך יישון של כ-8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות בנפח 300 ליטר  ו25% נשאר ללא יישון בעץ.
לכל אורך תהליך הגידול והייצור קיבלו הענבים והיין טיפול קפדני וממוקד על מנת למצות את מירב הטעמים והארומות ולבטא באופן מדוייק את אופיים של הזנים באזור הגידול הים תיכוני 

ארומה- פרי אדום רענן ומתובל.

גוף-  בינוני.

סיומת- ארוכה ומתובלת.

היין ילווה- מאכלים ים תיכוניים, פסטה, דגים ובשרים.

אלכוהול- 13.5%

קריניאן: אזור- בקעת הנדיב, נטיעה- 1980, גובה- 50 מ', קרקע- רנדזינות כהות ובהירות.

מורבדרה: אזור- בקעת הנדיב, נטיעה- 2009, גובה- 50 מ', קרקע- טרה רוסה ורנדזינות כהות ובהירות.

סירה: אזור- בקעת הנדיב, נטיעה- 2009, גובה-  50 מ', קרקע- גיר ורנדזינה.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MAIA Winery-יקב מאיה

יקב מאיה, מייצר יינות איכות בסגנון ישראלי-ים תיכוני.

זני הענבים והבלנדים נבחרים בקפידה ובהתאמה אישית לאופי, לאקלים, לאוכל ולאווירה הישראלית-ים תיכונית כדי שכולנו נוכל ליהנות ממה שבאמת מתאים לנו.

לעמוד היקב