2024/03/28     י"ח אדר ב' התשפ"ד

פרשת מטות מסעי תשע"ז, יקב אי ג'י A.G, שרדונה.

ag chardonney16צילום: אייל קרןיקב אי ג'י A.G, שרדונה 2016

הקוראים שלי, כמו כל מי שמתעניין אפילו מעט ביין יודע מה זה 'טרואר'.

לומדי התורה שאינם חשופים ל'סודות' הללו, נראה לנו שחוק זה נעלם מעיניהם. אבל בפרשת השבוע אנו מגלים, את המושג הזה באופן מאד בולט.

הפרשה עוסקת ב"התרת נדרים", וה' אומר למשה ללמד זאת את ראשי המטות, כלומר: למנהיגי השבטים. לעומת זה את הלכות שבת וכשרות, תפילין, פסח וכיבוד הורים, קיבלנו ללא הבדליים שבטיים. מפני שבכל תרי"ג המצוות אין הבדל בין שבט לשבט, אבל לכל שבט יש מנטליות משלו, ובנדרים צריך לדעת לא רק מה הנודר אמר, אלא מה הוא התכוון, זאת יכול לדעת רק בן השבט.

דוגמא לדבר מספר אבי שיחי', לפני שנים רבות, בליל שבת של סמינר ערכים, באמצע הסעודה, הוא השתיק את הציבור, והכריז: "אחרי האוכל יש מסיבת עונג שבת, עם הרב יוספי שליט"א - "חבל על הזמן".

כשסיים, ניגש אליו הרב יוספי, ושאל אותו: למה אמרת על השיעור שלי: חבל על הזמן"? זה ממש מעליב! אחרי שהרב יוספי קיבל הסבר, הוא כבר מספר את זה בעצמו.

הנה כמה חשוב להבין את השפה, הסלנג והמנטליות, והדוגמא עושה את זה באופן ש"חבל על הזמן".

ראש השבט עם בני שבטו, זה 'טרואר', והוא רק הוא יכול להבין ולהכיר את כוונת הנודר.

למעשה זה אפילו עוד יותר. יש יקבים שמתמקדים אך ורק בסוג אחד של יין, משטח אדמה אחד (כרם יחיד\ Single Vineyard ) לא מפני שבמקום אחר אין משהו טוב, אלא אחרי שמכירים את התכונות של משהו אחד, אפשר להוציא ממנו את המקסימום, גם כאשר השנה לא כל כך מסבירה פנים, מדי הרבה גשם, אין די שמש וכדומה. יקב ממוקד לא יודע לעשות ניסים ומופתים, אבל הוא יודע להשתמש כראוי בחוק הנפלא שקוראים לו 'טרואר'.

השבוע ביקרתי ביקב "איי ג'י, A.G." טעמתי את מגוון היינות שלהם ולא בפעם הראשונה, ואני רוצה לכתוב כמה מילים על ה'שרדונה' 2016 היין הלבן היחיד של היקב, הענבים גדלים בגוש עציון והם נחו בחביות עץ צרפתיות שישה חודשים.

ריחות של פירות הדר לימונים וקלמנטינות, והטעם כמובן של ענבים אבל ההדרים משתלטים גם על הפה, טעמים של אשכוליות ועוד פירות טרופיים.
13.2% אלכוהול 110 ₪.

לחיים ושבת שלום

שרגא

לעמוד היקב