פרשת תרומה תשע"ז, יקב ירושלים, רזרב.

merlot12 jeru wineryיקב ירושלים, מרלו 2012 רזרב

בפרשת השבוע מוצאים אנו רשימה ארוכה של מרכיבים ומוצרים, שהביאו עבור מלאכת המשכן.
את היין לא מוצאים אנו ברשימה, למרות שהרבה נסכים הוקרבו במקדש.

הסיבה פשוטה: יין לא מחזיקים במחסן, אלא במרתף.

כשיצטרכו יין במקדש, יביאו אותו ממקומו הטבעי, ולא צריך לשמור מעכשיו חביות לשעת הצורך.

מה זה אומר לנו? - אם יש מבצע של יינות, כדאי לקחת ארבעה בקבוקים, ואולי גם שמונה, אבל לא להתלהב לקחת חמישה ארגזים, אלא אם כן יש לנו היכן לאכסן.

כי להעמיד אותם בארון המטבח מתחת לכיור, או במקום אחר בבית אפילו שאין שם קרינה ישירה של השמש, זה ממש לא מומלץ.

אם זה יין זול, כמו שהוא אינו משתבח, הוא גם לא יתקלקל יותר מדי, אבל יין משובח, שהוא גם חי ונושם, וממשיך להתפתח בבקבוק, במקום כזה הוא רק יהרס.

אלא מה? לקנות מקרר יין...

הפתרון היותר יעיל הוא, להשאיר את היין בחנות, זה יוצא יותר בזול.

אבל השבוע לקראת פורים, יש מבצעים בהרבה חנויות, והרי גם לפורים וגם לפסח נצטרך הרבה יין, וגם עד חג השבועות, הוא לא יתקלקל, אפילו באחסון לא משובח.

גם במבצעים בסופר, אפשר למצוא יינות בסיסיים וטובים, לכן אפשר לחשוב על אגירת יין בכמות סבירה, בהתאם לצפי.

יין נפלא ועדין, שטעמתי בימים האחרונים, זה מרלו רזרב 2012 של "יקב ירושלים", יין שהתיישן כ-15 חודשים בחבית, ולא עבר סינון כדי לשמור על הטעמים והצבעים שלו. אלכוהול 13.5%, 75 ₪ .


שיהיה לכולנו לחיים
שבת שלום
שרגא

לעמוד היקב