2024/03/29     י"ט אדר ב' התשפ"ד

יקבי ירושלים במיתוג חדש והמלצות לחג הפסח תשפ"א

יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית כשמסורת פוגשת חדשנות

יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, הוא יקב ותיק, הפועל קרוב ל-100 שנים, ומייצר יינות במגוון סדרות. היקב, שהינו היקב היחיד בירושלים, בבעלות אגודה חקלאית שיתופית אשר מחזיקה ב - 30% מכרמי היקב. היקב קולט ענבי איכות מאזורים  נוספים  הרי ירושלים, שפלת יהודה ומורדות הכרמל.

בשנים האחרונות היקב עבר תהפוכות ושינויים: נפתח מרכז מבקרים הממוקם בתוך מבנה טחנת הרוח מונטיפיורי שבמשכנות שאננים.

ליקב מנכ"ל ויינן ראשי חדש, ליאור לקסר, שמגיע עם ותק של 20 שנים בעולם היין. בתחילת דרכו עבד בבורגונדי, בורדו ומרגרט ריבר באוסטרליה, והמשיך ל 15 שנים בכרמל  כיינן ראשי, ומתן ייעוץ ליקבים רבים.

לקסר מביא גישה קלאסית אירופאית, שעיקרה: הכרם והפרי הם במרכז ותפקידו של היינן הוא לשקף את מקור הענבים ואיכותם.

מטרתו של ליאור לקסר היא לייצר יינות איכותיים ועקביים בכל קטגורית מחיר, יינות שמתאימים לכל הזדמנות צריכה.

עם שינויים אלה החלה להתגבש ולהתעצב תדמיתו החדשה של היקב. במהלך השנה החולפת החל תהליך חשיבה ומיתוג מחדש של היקב שנועד לייצר סדר וההיררכיה ברורה בסדרות היקב, ומציג עיצוב מודרני ונקי.

המיתוג שנעשה בשלבים התחיל עם הסדרות: מרתף המלך, וינטג' ופרימיום ובהמשך תמותגנה הסדרות: רזרב, סינגלס וספיישל רזרב.

סדרת מרתף המלך:

קברנה סוביניון 20  | מרלו 20 | רוזה 2020| א. ריזלינג-מוסקט 2020

30 ₪

סדרת וינטג':

קברנה סוביניון  19| מרלו 19|  מלבק-שיראז 19| שרדונה 20| גוורצטרמינר 19

35-40 ₪

סדרת פרימיום:

קברנה סוביניון 18 | שיראז 18| מרסלאן 18 | מרלו 18| סוביניון בלאן 20 | רוזה 20

55-65 ₪

 

pasovver21קברנה סוביניון, פרימיום – 2018

הבציר : חורף חמים ולאחריו אביב שהקדים, הביאו להתעוררות מוקדמת של הגפנים. הבציר החל מוקדם בעשרה ימים מהממוצע. הקיץ היה נח והתנאים במהלך הבציר היו מצוינים בלא אירועים אקלימים חריגים, היבול היה נמוך מהממוצע והדבר הביא ליצירת יינות עמוקים ומורכבים. 

מאפייני היין : יין אדום יבש הופק מענבי קברנה שגדלו בהרי ירושלים, לאחר תסיסה ממושכת על הקליפות, התיישן היין במשך 12 חודשים בשילוב של מכלי נירוסטה וחביות עץ אלון. היין בעל ארומות של דובדבן בשל, פטל ווניל, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. 

נתוני יין : אלכוהול – 13.0% | PH – 3.75 | TA – 5.4 (g/l) | RS – יבש

התאמה לאוכל : היין ילווה היטב מנות כגון : צלעות טלה צלויות, רוסטביף וגבינת צ'ידר מיושנת. 

שרדונה, וינטג' – 2020

הבציר: עונת גידול שהתאפיינה בחורף עם ריבוי מנות קור, כמויות הגשם היו גבוהות מהממוצע הרב שנתי ב – 50%. האביב היה מתון יחסית ללא אירועי שרב משמעותיים וגם ראשית הקיץ הייתה מתונה, חודש ספטמבר היה חם מהממוצע באופן ניכר. ההשקיה החלה מאוחר עקב ריבוי הגשמים בתקופת החורף והצימוח היה אחיד ומאוזן. המפתח להצלחה בבציר היה טמון בתזמון בציר מדויק, מה שהביא ליצירת יינות מאוזנים ואופייניים לזן הענבים.

מאפייני יין: יין שרדונה לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה מכרמים בהרי ירושלים ובמורדות הכרמל. לאחר סחיטה עדינה, תסס מקצת מהתירוש עם עץ אלון והמשיך והתיישן במשך שלושה חודשים על משקעיו (Sur Lies) ומקצתו תסס בטמפרטורה נמוכה במכלי נירוסטה. היין בעל גוף בינוני ומתאפיין בארומות של תפוח עץ ירוק, אפרסק ושקדים קלויים. הסיומת ארוכה ומאוזנת

נתוני יין: אלכוהול – 11.0%|  PH – 3.35 |  TA – 5.2 (g/l) | RS –יבש

התאמה לאוכל: היין ילווה היטב מנות כגון : פסטה ברוטב פסטו, דגים צלויים בגריל ואספרגוס קלוי.

את היינות ניתן להשיג במגוון חנויות ברחבי הארץ. כל יינות היקב כשרים למהדרין לכל ימות השנה.

לעמוד היקב