2024/03/29     י"ט אדר ב' התשפ"ד

פרשת ויחי תשפ"ב, לנדמרק, יקב ברבדו.

פרשת ויחי תשפ"ב, לנדמרק מרלו, יקב ברבדו

בברכת שבט יהודה נאמר: "אֹסְרִי לַגֶּפֶן עִירֹה, וְלַשֹּׂרֵקָה בְּנִי אֲתֹנוֹ" (בראשית מט/יא). מסביר רש"י: "נתנבא על ארץ יהודה שתהא מושכת יין כמעיין", בהמשך כתוב שזו הייתה פרנסה, זאת אומרת שזה היה יין משובח, ליין זול אין קונים ואי אפשר להתפרנס ממנו.

שבט יהודה הם המלכים ומנהיגי העם (בראשית מט/י), על כן ברור מדוע הזהיר שלמה המלך: "אַל לַמְלָכִים שְׁתוֹ יָיִן, וּלְרוֹזְנִים אֵי שֵׁכָר" (משלי לא/ד). למעשה כבר כתוב במפורש בחומש על שבט הכוהנים: "יַיִן וְשֵׁכָר אַל תֵּשְׁתְּ אַתָּה וּבָנֶיךָ אִתָּךְ, בְּבֹאֲכֶם אֶל אֹהֶל מוֹעֵד" (ויקרא י/ט), למלכים כמו לכוהנים יש תפקיד של הדרכה, ככתוב עליהם: "יוֹרוּ מִשְׁפָּטֶיךָ לְיַעֲקֹב וְתוֹרָתְךָ לְיִשְׂרָאֵל" (דברים לג/י). ומדוע ראה שלמה המלך להזהיר את המלכים פעם נוספת? שתי סיבות טובות היו לו לכך:

א _   בגלל שפע היין המשובח במחיר זול בגבול שבט יהודה.

ב _  הדיין רב נחמן אמר: "בטרם אשתה רביעית יין, אין דעתי צלולה לדיינות" (ערובין סד/א). כי היין פורץ מחסומים, ובהשראת שתיה מתונה ומבוקרת, מסוגל הדיין לחשוב על טיעונים, בירורים ולימודי זכות 'מחוץ לקופסא'.

האחריות שיש לדיין בחודש תמים, יש למלך בחצי שעה, על כן גם אם באופן עקרוני נכונה ההנחיה לטעום חצי כוסית לפני דיונים חשובים, [לפחות אצל מי שזה מתאים לו], למלך זה לא יכול להתאים. כי אם מאורע רודף מאורע, הרי שכוס תרדוף כוס.

בעוד כמה חודשים יהיה פורים, ונקרא במגילה על אחשוורוש השיכור, שערך משתאות יין בזה אחר זה, תחילה מאה ושמונים יום, אחר כך עוד שבוע, ואחר כך שתי משתאות פרטיים עם המן, ואכן הוא הוביל את עצמו אל עבר פי פחת.

זה לא אומר שמלך צריך להיות נזיר, אלא זה אומר שיין דורש מסגרת, שלחן של שבת, שמחת חתן וכלה, סעודת מצוה, כוס של ברכה וכדומה.

יש לנו ברוך ה' די הזדמנויות להנות מיין טוב בתוך המסגרת, ואני אציע יין משובח של יקב "ברבדו"-כרמי יוסף,

הסדרה הגבוהה של היקב נקראת '-Landmark ציון דרך', יש בה שני יינות האחד הוא בלנד. והשני, מרלו 100% ואותו טעמתי.

ענבי המרלו מגיעים מכרם הגדל ליד כרמי יוסף. כל הענבים של היקב גדלים כולם בסביבות היקב.

היין התבגר בחביות עץ אלון חדשות (75% צרפתיות, 25% אמריקאיות) במשך 24 חודשים.

יין עוצמתי, צבע כהה מפתיע, אדום שחור, ריחות של פירות אדומים ושחורים, יין שהתבגר היטב, טאנינים עדינים ורכים, והכי חשוב אלגנטי ונעים. אלכוהול:15.5%. המחיר:כ220₪

כשרות: רבנות מקומית, בד"צ איגוד הרבנים, O.K

נטעם, נהנה ונזכור להודות לה' על כך.

לחיים ושבת שלום

שרגא – אתר היין הכשר

לעמוד היקב