2021/04/12     ל' ניסן התשפ"א

יקב ננה ממליץ לקראת פסח תשפ"א

על היקב

כרמי יקב ננה נטועים במצפה רמון, באפיקו העליון של נחל צין בגובה 800 מטר מעל פני הים. אדמת הלס בה נטועים הכרמים עשירה במינרלים והגפן נהנית ממשרע טמפרטורות קיצוני בין יום וליל. שילוב של תנאים אלו מעניק לענבים איכות ואופי מדברי מרתק. ערן רז, הידוע בכינויו, ״ננה״ הוא הכורם שהפך את מצפה רמון לאחד האזורים המבוקשים ביותר לרכישת ענבים בקרב יקבי בוטיק רבים, ובשנת 2014 יצא לדרך יקב ננה, שמגדל את הענבים עבור ייצור יין משלו – יקב ״אסטייט״.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cassiopeia 2018

הרכב זני :

70%  סירה

20%  קברנה סובניון

5%  פטיט וורדו

5%  פטי סירה

תהליכי ייצור : הענבים נבצרו בתקופה מאוחרת של העונה, בבציר ידני ומוקפד, כאשכולות עם גרגרים קטנים וריכוז פרי גבוה. חלק מהאשכולות נכנסים לתסיסה כשהם שלמים.

לאחר סיום התסיסה אנו עוברים להשריה חמה על הקליפות למשך כשבועיים.

היין מתיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, כאשר מרביתו יושב בחביות חדשות.

דברי הייננית : בעל צבע סגול עמוק עם ארומות של אורן מתוק, אקליפטוס, פירות אדומים וניחוחות עדינים של פלפל שחור. את השפעתן של החביות ניתן למצוא בניחוחות וניל ושוקולד כהה. ליין חמיצות מאוזנת המדגישה את טעמיו העשירים של זן הסירה עם טאנינים רכים, עגולים וקטיפתיים שמלווים ביין עם גוף מלא. בטעימה מגלים טעמים של שזיף, דובדבנים ורמיזות של אקליפטוס. היין ממשיך להתפתח

בכוס בצורה מרתקת עם טעמים אדמתיים, עור ורמיזות טבק .

מתיקות: יבש

אחוז אלכוהול : 14.3

טמפרטורת הגשה : 14-16

לשתות עד: 2028

חומצה (גרם לליטר) : 5

pH 3.62

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chardonnay 2019

הרכב זני : 100% שרדונה

תהליכי ייצור :הענבים נבצרו בבציר ידני מוקפד בשעות הלילה הקרירות של מצפה רמון .

יין זה עבר תסיסה ספונטנית בחביות עץ אלון צרפתיות והתיישן על השמרים לתקופה של 7 חודשים .

דברי הייננית :יין לבן יבש אשר מפיץ ארומות של אגס אפוי, דבש ורמיזות של קוקוס מיובש. באף ניתן להרגיש את תקופת היישון בחביות, אך העץ נותן את הבמה לפרי האיכותי וניתן לזהות שילוב נהדר של פרי רענן יחד עם אלון צרפתי .

היין בעל גוף בינוני הנוטה למלא, עם מרקם שמן ועגול, בעל חמיצות נעימה ומאוזנת עם סיומת ארוכה.

מתיקות: יבש

אחוז אלכוהול : 13.5

טמפרטורת הגשה : 10-12

מומלץ לשתות עד : 2024

חומצה (גרם לליטר) : 5

pH 3.35

לעמוד היקב