2020/04/04     י' ניסן התש"פ

יקב תבור ממליץ לחג הפסח תש"פ

ורוד ואדום

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אדמה, רוזה ברברה, 2019

על היין: היין הופק מענבי ברברה אשר נבצרו בכרם היקב ברמת סירין שבגליל המזרחי. הענבים נקלטו ביקב בשעת בוקר מוקדמת ועברו שהייה קצרה של כשעתיים עם הקליפות כדי להגיע לצבע ולטעם האופטימליים. לאחר מכן הופרד הנוזל מהקליפות והמשיך תהליך התסיסה בטמפרטורות נמוכות כדי לא לפגוע ברעננות הפרי. היין נח מעט במיכלי נירוסטה לפני הבקבוק. ליין ארומות פרי עדינות, חמיצות מאוזנת ומינרליות נעימה.

על בציר 2019: עונת הגידול החלה מאוחר לאחר חורף קר וארוך עם כמויות משקעים רבות.

ענבי הברברה התאפיינו במופע אשכול קטן מהרגיל מה שתרם לאחידות בהבשלה ולבסוף ענבים מעולים עבור רוזה.

על אזור הגידול: רמת סירין היא רמה בזלתית בגובה 400 מטרים מעל פני הים בקרבת כפר תבור בגליל המזרחי. הכרם נטוע ב-400 דונם של זנים שונים הבאים לידי ביטוי מירבי על אדמת הבזלת וכן עם החשיפה לרוחות שרמת סירין מספקת.

נתונים אנליטיים: אלכוהול: 12.0%, PH : 3.30 ,TA: 6.5.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סופה  2014

הרכב זני: 50% קברנה סוביניון ,  50% פטיט סירה.

על היין: היין הינו בלנד של פטיט סירה וקברנה סוביניון. ענבי הפטיט סירה גדלים ברמת סירין על אדמה וולקנית בגובה של 400 מטר מעל פני הים.  ענבי הקברנה סוביניון מכרם היקב בהר מלכיה על אדמת טרה-רוסה בגובה של 700 מטר מעל פני הים. הענבים נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות, עברו השרייה קרה ותסיסה מבוקרת. לאחר הסחיטה היין עבר תסיסה מאלולאקטית בחביות עץ אלון צרפתיות והתיישן בהן למשך 18 חודשים. היין התיישן 18 חודשים נוספים בבקבוק.

היין בעל צבע ארגמן עמוק, גוף מלא, וחמיצות מאוזנת המובילים לסיומת עסיסית ונעימה. ליין טעמי דובדבנים שחורים בשלים ופטל אשר מלווים בטעמי חבית בגווני ווניל וקפה.

על הבציר:  לבציר 2014 קדם חורף יחסית יבש אך חודשי האביב פיצו עם גשמים מאוחרים. תקופת הבשלת הענבים היתה מתונה ומאוזנת ללא אירועי קיצון וכתוצאה מכך, זכינו להבשלה מאוזנת של סוכרים וטעמים וזה בא לידי ביטוי ביינות מצויינים ועשירים בטעמים.

על אזור הגידול: רמת סירין – 400 מטר מעל פני הים. הר מלכיה – 726 מטר מעל פני הים.

נתונים אנליטיים: pH – 3.51 ,T.A – 5.5, אלכוהול – 14.2%.

לעמוד היקב