2020/08/03     י"ג אב התש"פ

המלצות יקב רמת חברון לראש השנה 2019 תש"פ

2013, 2014

קרדיט תמונות: קית גלסמן

בלב איזור יהודה, בגובה של 1000 מטר מעל פני הים, מוקפת הרים, שוכנת העיר חברון. האקלים בחברון מושפע מהאזור ההררי, מהבריזה הקרירה הנושבת מקו החוף ומן החום והצחיחות המגיעים מהנגב, זהו אחד המקומות האידיאלים לגידול ענבים בארץ.

אדמת הרי חברון פורייה ומתברכת בכרמי יין וזית הגדלים בה. עוד בתנ"ך מוזכרת חברון כאזור שבו גידלו הכנענים ענבים, סימוכין לכך ניתן למצוא בסיפור המרגלים ששלח משה רבנו לתור את הארץ. הם חזרו והביאו מחברון אשכול ענבים עצום.

יותר ממיליון יהודים חיו בסביבת העיר חברון בתקופת ממלכת דוד, העיר חברון היתה מקום מושבו במשך 9 שנים עד להשתקעותו בירושלים. אחד מהענפים העיקריים בתקופה זו היה ייצור יין, היין שיוצר באזור חברון נודע באגן הים התיכון והגיע עד רומא. גם לאחר חורבן בית המקדש השני, גידול כרמי יין המשיך להיות הפעילות החקלאית המרכזית לאורך כל התקופות - הרומאית, הביזנטית, הערבית, הנוצרית, הממלוכית ועד היום.

כשמתקרבים לחברון, ים של גפנים מציף את העיניים בכל מקום, במספר מקומות רב הגפנים גדלים בטבע ללא מגע יד אדם. האיסלאם אסר על גידול ענבי יין אך מספר יהודים חזרו לאזור ושתלו זנים משובחים כמו: קברנה סוביניון, מרלו ופינו נואר – התוצאה מרשימה מכיוון שהאזור מותאם לחלוטין לגידול כרמים.

יקב רמת חברון תורם להמשך המסורת הקלאסית של האזור – גידול ענבים טובים ויצוא יינות משובחים.

ההשקעה להקמת יקב חדש בחברון נעשתה ביוזמה של קבוצת צרפתים אוהדי ארץ ישראל. היקב הוקם על בסיס מודל צרפתי המשלב טכנולוגיות מתקדמות ביותר לייצור יין עם מסורת של ייננות צרפתית. כל הציוד ביקב החל ממערך קליטת הענבים, מכלי התסיסה ושימור היין  עשוי נירוסטה מהאיכות הגבוהה ביותר. המכלים מצוידים במערכות ממוחשבות לבקרה ושמירה על טמפרטורה רצויה. במרתף היקב כ- 700 חביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי בהן מתיישן היין.

פעילות היקב החלה בבציר 2001 ומטרתו ייצוא מרבית התוצרת. כיום היקב מייצא לארה"ב, צרפת, בלגיה, הולנד, איטליה, ספרד, מקסיקו וסין. יינות היקב אינם נמכרים רק לקהל יהודי אלא גם לקהל לא יהודי אשר מעריך את היין האיכותי המגיע מיקב רמת חברון.

יקב רמת חברון קולט ענבים מאזור חברון, נגוהות, פני קדם, איבי הנחל, אדרת ועוד. לחבלי ארץ זו מסורת בת אלפי שנים בגידול כרמים למאכל וליין, ויקב רמת חברון גאה להיות חוליה בשרשרת ההיסטוריה המפוארת של חקלאות בארץ ישראל. אנשי היקב העוקבים כל השנה אחר הטיפול בכרמים, בוחרים בקפידה את הענבים המשובחים ביותר מזני קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק, פטיט סירה ופטיט ורדו.

יקב רמת חברון מייצר יינות איכות כשרים, ומייחס חשיבות וכבוד רב לחיבור ולקשר בין היינות  להיסטוריה ולגיאוגרפיה של ארץ ישראל, אותה הוא מבטא במתן שמות תנ"כיים ליינותיו ובעיצוב התוויות הייחודי על גבי הבקבוקים.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2014 Judean Heights Petit Verdot – הרי יהודה פטיט ורדו 2014

יין מכרם בן 10 שנים בגובה 350 מטר בגבעת ישעיהו בחבל עדולם, נבצר ידנית ויושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי . בוקבק ביוני 2016

This wine is offering rich, ripe and concentrated flavors of juicy plums and black cherries. It is best served with roasted beef, Moroccan tajines or Mexican salads. Recommended to open and decant at least an hour prior to drinking.

ליין טעם עשיר ומרוכז בניחוחות אגסים עסיסיים ודובדבנים שחורים. מומלץ להגיש עם צלי בקר, מאכלי טג'ין מרוקאים או אפילו מקסיקאים. מומלץ לפתוח שעה לפני ההגשה ולמזוג לדקנטר.

מחיר:  69.90 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2013 Isaac's Ram Cabernet Sauvignon - יצחק רם קברנה סוביניון 2013

היין נבצר ידנית משמונה כרמים בהרי יהודה בגבהים 650-1050 מטר. יושן במשך 18 חודשים בחביות מעץ אלון צרפתי, מתוכן 45% חביות חדשות. ואז יושן לעוד 12 חודשים לפני ביקבוק ביוני 2016.

היין מכיל בתוכו ניחוחות של פטל בשל עם רמזים של פלפל שחור ותבלינים ארומטיים. מומלץ לפתוח לפחות שעה לפני השתייה.

מחיר 100 ₪

לעמוד היקב