2018/11/14     ו' כסלו התשע"ט

יקב תבור ממליץ לחגים: אדומים, לבנים וורוד

שניים אדומים, שניים לבנים, ורוד אחד

מרסלאן, כרם רבדים בציר 2014

יין מאופק ואלגנטי בעל גוף עשיר ועצמתי שיוסיף להתפתח עם השנים. היין בעל אופי ים-תיכוני המשלב טעמי פרי עסיסי ותבלינים

מרסלאן, כרם רבדים, בציר 2014 מסדרת  single vineyard של יקב תבור: זן המרסלאן הינו הכלאה מכוונת של קברנה סוביניון וגרנאש. מדובר ביין מאופק ואלגנטי עם אופי ים תיכוני המשלב פרי עסיסי ותבלינים. המרסלאן מאופיין בגוף עשיר ועצמתי שיוסיף להתפתח עם השנים.

נתונים אנליטיים:

  • אלכוהול: 14.2%
  • A: 6.0
  • H: 3.50
  • התיישן 18 חודשים בחבית

אור נדבך, יינן יקב תבור, מסביר: "עונת 2014 החלה בחורף מצוין מבחינת מנות קור אך מתחת לממוצע במשקעים. בזכות מנות הקור קיבלנו לבלוב אחיד ויפהפה. במאי הגיע גשם אביבי וביוני שרב – עונה אקלימית 'משוגעת' ולא שגרתית. חודש יולי היה נוח וללא אירועי חום יוצאי דופן מה שתרם להבשלה מלאה ולאיזון בין סוכרים וטעמים שהיוו חומר גלם נפלא ואפשרו יצירת יין משובח"

אזור הגידול

כרם רבדים נטוע בפסגות הרי יהודה בגובה 900 מטר מעל פני הים. ענבי המרסלאן גדלו על אדמת טרה רוסה בפסגות הקרירות של הרי יהודה, מה שמאפשר לזן הבשרני לשמור על פרי רענן וארומטיות מעודנת.

 מחיר- 120 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מרלו, סדרת אדמה 2014

היין

היין הופק מענבי מרלו נבחרים אשר גדלו בכרמים מובחרים בגליל העליון. הפרי נבצר ממספר כרמים, כאשר כל חלקה עוברת תהליך תסיסה על קליפותיו בנפרד. לאחר מכן כל חלקה עוברת תסיסה מאלולאקטית ומועברת ל12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון. לאחר תקופת ההתיישנות נעשה הבלנד הסופי.  טעמי פירות יער אדומים ושחורים, שזיפים, וטבק מורגשים בו היטב. ליין יש מורכבות אשר משלבת ניחוחות מתובלים של צמחי תבלין ארץ ישראליים, נתונים בגוף אלגנטי וקטיפתי, האופייני לזן ומוביל לסיומת ארוכה ונעימה.

הבציר

עונת הגידול הייתה מאתגרת בשל חודש יולי שהיה חם מהרגיל. העבודה בכרם תחת אקלים זה דרשה תשומת לב מרבית במהלך תהליך ההבשלה וכן דיוק וסבלנות בבחירת מועד הבציר. ניטור מוקפד והבנת תנאים אלו הובילו לפרי מרוכז, איכותי ועשיר בצבע ובטעמים.

אזור הגידול   

היין הופק ממיטב חלקות המרלו של היקב ברחבי הגליל העליון. גובה הכרמים מאפשר מזו-אקלים ייחודי של טמפרטורות שצונחות בלילה ועולות ביום הופכות את האזור למקום אידאלי לכרמי יין. הקרקע הינה עמוקה, חרסיתית ומשופעת באבני בזלת והיא מעניקה ליין את אופיו הייחודי.

נתונים אנליטיים:

3.52: pH

6.1 :T.A

אלכוהול: 14%

מחיר- 60 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

רוזה ברברה, סדרת אדמה 2017

על היין

היין הופק מענבי ברברה אשר נבצרו בכרם היקב ברמת סירין שבגליל המזרחי. הענבים נקלטו ביקב בשעת בוקר מוקדמת ועברו שהייה קצרה של 6 שעות עם הקליפות כדי להגיע לצבע ולטעם האופטימליים. לאחר מכן הופרד הנוזל מהקליפות והמשיך תהליך התסיסה בטמפרטורות נמוכות כדי לא לפגוע ברעננות הפרי. היין נח מעט במיכלי נירוסטה לפני הבקבוק. ליין ארומות פרי עדינות, חמיצות מאוזנת ומינרליות נעימה.

על בציר 2017

עונת 2017 התאפיינה בתחילתה בטמפרטורות נוחות והיה ניכר שהכרמים בהחלט נהנים מכך ומתפתחים בהתאם. חודש יולי הגיע והרס, למעשה, את האידיליה הזו. האקלים החם שהתאפיין בכ-3 מעלות צלזיוס מעל לממוצע לאורך כל החודש, הביא אתו שיבוש פיזיולוגי בזנים שכבר החלו את הבשלתם. רוב חלקות היקב נטועות על פסגות הרים, באזורי גידול קרים, ולכן לא ניכרה השפעה על האיכות. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והותירה אותנו עם הבנה שחודש אחד חם, ככל שיהיה, לא יכול להוציא מאיזון עונה יציבה וטובה בארץ.

על אזור הגידול

רמת סירין היא רמה בזלתית בגובה 400 מטרים מעל פני הים בקרבת כפר תבור בגליל המזרחי. הכרם נטוע ב-400 דונם של זנים שונים הבאים לידי ביטוי מירבי על אדמת הבזלת וכן עם החשיפה לרוחות שרמת סירין מספקת.

נתונים אנליטיים

אלכוהול 12.5%

PH : 3.18

TA: 6.2

מחיר- 60 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

רוסאן, סדרת אדמה 2017

היין:

יין זה, נעשה מ-100% ענבי רוסאן (Roussanne) אשר גדלו על קרקע בזלתית בכרמי היקב ברום של כ-900 מטרים בצפון רמת הגולן. הענבים נבצרו בבשלות אופטימלית, באופן ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, ועברו מיון קפדני נוסף עם קליטתם ביקב. לאחר סחיטה עדינה עבר התירוש תסיסה איטית ומבוקרת במיכלי נירוסטה ללא תסיסה מאלו-לקטית או מגע עם עץ, כל זאת על מנת לתת ביטוי למאפיינים הייחודיים של זן הענבים ואיזור הגידול.

היין הינו קל ופירותי, ומשלב שלל טעמים וארומות של פירות טרופיים והדרים האופייניים לזן. ליין צבע לימוני בהיר, וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.

על בציר 2017

עונת 2017 התאפיינה בתחילתה בטמפרטורות נוחות והיה ניכר שהכרמים בהחלט נהנים מכך ומתפתחים בהתאם. חודש יולי הגיע והרס, למעשה, את האידיליה הזו. האקלים החם שהתאפיין בכ-3 מעלות צלזיוס מעל לממוצע לאורך כל החודש, הביא אתו שיבוש פיזיולוגי בזנים שכבר החלו את הבשלתם. רוב חלקות היקב נטועות על פסגות הרים, באזורי גידול קרים, ולכן לא ניכרה השפעה על האיכות. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והותירה אותנו עם הבנה שחודש אחד חם, ככל שיהיה, לא יכול להוציא מאיזון עונה יציבה וטובה בארץ.

אזור הגידול

כרם שניטע על ידי היקב בתל שיפון שבצפון רמת הגולן בגובה של כ900 מטרים מעל פני הים. האדמה הבזלתית והגובה הרב מאפשרים לרוסאן הבשלה ארוכה כדי שתגיע לרמת בשלות אופטימלית ותציע יין עשיר ומלא.

פרטים אנליטיים:

אלכוהול: 12.5

pH: 3.3

T.A: 6.1

מחיר- 60 ₪

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

גוורץ, סדרת הר 2017

היין:

היין נעשה מענבי גוורצטרמינר מרמת הגולן ומצפה רמון אשר נבצרו במהלך הלילה ונסחטו ביקב לפנות בוקר. לאחר הפרדת הקליפות עבר התירוש תסיסה קרה במכלי נירוסטה על-מנת לשמור על ארומטיות היין.

ליין ארומות של ליצ'י ופירות טרופיים , הוא בעל מתיקות עדינה וחמיצות מאוזנת

פרטים אנליטיים:

PH – 3.3

TA – 6.0

אלכוהול – 12.0%

מחיר- 35 ₪

את כל היינות ניתן  להשיג בחנויות היין המתמחות ובמרכז המבקרים של יקב תבור.

לעמוד היקב