2019/09/19     י"ט אלול התשע"ט

אפרטיבו נטופה

כמידי שנה בשנה ב"יקב נטופה" עושים אירוע בוטיקי ונחמד

למגוון היינות שנמצאים על המדף אבל גם לעיתים טועמים את היינות שעדיין אינם למכירה.

השנה האירוע היה ב"לילי מטבח שף" שעל פי הגדרתם הוא חלל אורבני מעוצב, עם מרפסת גדולה, שנמצא בקומה השישית של בית פנורמה ומתאים לאירוח של כמה עשרות אנשים.

כאמור היה שם את כל הפורטפוליו של יקב נטופה. הפעם, התמקדתי בעיקר ביין הלבן מהסדרה הגבוהה "תל קאסר".

היין עשוי 100% ענבי רוסאן שלאחר הסחיטה התיישנו כעשרה חודשים בחבית ועוד כחצי שנה בקבוק.

היין שנמצא עכשיו על המדפים בחנויות היין הוא מבציר 2017 ואיתו התחלתי את הטעימה, הצבע צהוב נוטה קצת לדבש, ריחות טריים ופרחים עדינים, קצת פירות כמו משמשים וברקע יש הרבה ריח של אגוזי מלך. יין מוכן נעים וטוב. 13.5% אלכוהול.

תל קאסר לבן 2018 טרם יצא לשוק, ריחות חזקים של פרחים לבנים גוף חד, היין עדיין סגור ולדעתי הם יודעים למה הוא לא יוצא למכירה, פשוט צריך לחכות איתו עוד קצת. 13.9% אלכוהול.

היין השלישי בסדרת תל קאסר לבן, הוא מהבציר הנוכחי 2019, ענבי הרוסאן נבצרו מהכרם לפני כשבועיים, התירוש סיים את התסיסה ממש לפני כמה ימים.

הגישו אותו בדיקנטר, אספו אותו בדרך מהמיכל לחבית.... הצבע צהוב בהיר, בריח מרגישים קצת מתיקות מדומה, ובטעם יש עוד מעט מהשמרים. אבל, כיף של יין. אמרתי לפייר היינן תעשה לי טובה, תבקבק לי אותו ככה. פשוט לקרר ולשתות. כבר עכשיו הוא כזה מוצלח, תארו לעצמכם אחרי שהוא ישהה בחבית עשרה חודשים ובבקבוק עוד חצי שנה/שנה הוא יהיה וואו.....

לחיים

לעמוד היקב

Aperitivo1Aperitivo2Aperitivo3