2017/11/22     ד' כסלו התשע"ח

יקב גוש עציון

איזור

ירושלים ויהודה

על היקב

הכול התחיל משיח פטל. בגינה של משפחתנו, גדל שיח פטל שחור על הגדר והוציא פרי מידי שנה. הכמויות גדלו וכבר אין מקום. עוגות הפטל והגלידות נמאסו. היה צורך למצוא משהו לעשות עם הפרי. כשחבר הציע לשרגא לנסות לעשות מהפרי יין, הוא התלהב, והעסק התחיל לצבור תאוצה. בשלב ראשון שרגא עושה רק יין מפטל (פעם ראשונה בשנת 90). שנה אחר כך הוא כבר החליט לעשות קצת יין מענבים ונסענו, בשעת לילה מאוחרת, כל המשפחה לתל ערד לבצור את השאריות של הבוצרת. בשנים האלה היו אלו כמויות קטנות אבל לאט לאט היקב כבש עוד חלקים בבית. המשפחה ניסתה להיאבק בהתחלה, אחרי הכול- מי רוצה חביות עץ באמצע הסלון? אבל בסופו של דבר, לא ניתן היה לעצור את החלום. בשנת 1995 הוחלט להגדיל את כמויות היין ולהתמסר לעניין בצורה רצינית יותר, באותה שנה "היקב" מייצר כ- 5000 בקבוקים. שנה אחר כך הענבים כבר נלקחים מאזור גוש עציון, והחלום ממשיך לרקום עור, גידים, ארומות וטאנינים. בשנים הבאות, שרגא רוזנברג פורש מניהול בית האבות שבו עבד כ-20 שנה ותמר עזבה את עבודתה כמהנדסת. שניהם מתמסרים לחלוטין לעסק החדש שמתחיל לגדול ולדרוש יותר עבודה. שרגא נוטע כרמים במורדות היישוב אפרת. יחד, הם החלו בבניית היקב בצומת גוש עציון. בשלב זה, מצטרפים גם קיבוצי הסביבה- ואנחנו מתחילים לחדש את גידול הענבים שאפיין את האזור בעת העתיקה. בשנת 2005 נחנך יקב בוטיק חדש, יקב גוש עציון. כיום, נטועים בגוש עציון מעל 600 דונם של כרמים ובמרכזם עומד היקב בניהולו של שרגא. יקבי גוש עציון מהווים את חידוש מסורת היין והחקלאות היהודית המפוארת שהתקיימה באזור מאות שנים ומטרתו לבסס את אזור גוש עציון כאחד מאזורי היין החשובים והפוריים בארץ ובעולם. עם פתיחת היקב החליטו שרגא ואשתו תמר ז"ל לפתוח בצמוד ליקב מרכז תיירות הכולל כיום מסעדה, גן אירועים, כרם תיירותי ומרכז מבקרים המציע: סיוריי יין, טעימות מודרכות, וגן ארכיאולוגי בו ניתן ללמוד על תרבות היין העתיקה ועל הדמיון הגדול בין ייצור היין המסורתי לבין הייצור המודרני.

מיקום צומת גוש עציון
תפוקה 50,000 בקבוקים
ייננים שרגא רוזנברג
טלפון 02-9309220
אימייל winery@actcom.co.il
כשרות היקב מהדרין הרב אליהו אבא שאול, בד"ץ בית יוסף, OU
שם לועזי Gush Etzion Winery
אתר היקב /www.gushetzion-winery.co.il